Στείλε το παιδί σου κατασκήνωση

LIKE US ON FACEBOOK

Θυμάσαι που όταν ήσουν μικρός/η οι γονείς οσυ σε έστελναν κατασκήνωση; Πόσα πράγματα έμαθες για τη φύση, πόσες εμεπιρίες και φίλους απέκτησες; Τώρα που έγινες γονέας και εσύ, ήρθε η ώρα να χαρίσεις και στο παιδί σου την ευκαιρία να έρθει κοντά στη φύση, να ανακαλύψει τον εαυτό του και να κάνει νέους φίλους. Δεν είναι ανάγκη να μείνει εκεί όλη την περίοδο. Ακόμα και 10 μέρες αρκούν!

Συζήτησε μαζί του για το πώς θα ήθελε να είναι η κατασκήνωση που θα πάει και τι θα ήθελε να κάνει στον ελεύθερό του χρόνο και βρες κάποια που να ανταποκρίνεται στα θέλω του.

3 πολύ καλοί λόγοι για να στείλεις το παιδί σου κατασκήνωση: 

  • Θα γίνει πιο κοινωνικό και πιο ώριμο από την γνωριμία του με συνομήλικα ή και μεγαλύτερα παιδιά. Επιπλέον θα μάθει να λειτουργεί ως μέλος μιας ομάδας κι όχι ως άτομο. Θα μάθει πώς να λέει τη γνώμη του, αλλά και να σέβεται την άποψη της ομάδας.
  • Ακολουθώντας το πρόγραμμα της κατασκήνωσης θα μάθει να πλένει μόνο του τα δόντια του, να κάνει ντους και να τακτοποιεί τα πράγματά του, όλα όσα δηλαδή κάνει στο σπίτι με τη δική σου παρότρυνση και βοήθεια.
  • Θα διασκεδάσει αφάνταστα μέσα από τις αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες που προσφέρει η κατασκήνωση.
Tip!

Το διάστημα που θα είναι στην κατασκήνωση το παιδί σου φρόντισε να κάνεις όλα όσα δεν προλαβαίνεις, όταν είναι στο σπίτι. Αφιέρωσε λίγο χρόνο για να περιποιηθείς τον εαυτό σου και τον/την σύζυγό σου ή πηγαίνετε κι εσείς διακοπές. Όταν επιστρέψετε στο σπίτι οικογενειακώς, θα είστε όλοι ανανεωμένοι.

Και μην ξεχνάς: δεν είναι απαραίτητο να μείνει το παιδί ένα μήνα στην κατασκήνωση για να φανούν τα ευεργετικά της αποτελέσματα. Ακόμα και 10 μέρες αρκούν!

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved