Πολλές φορές πιάνεις τον εαυτό σου, ενώ βρίσκεσαι ήδη σε μία μακροχρόνια σχέση, να μην αποζητάς τις στιγμές χαλάρωσης που περνάτε αγκαλιασμένοι, αλλά στο μυαλό σου έχεις μόνο ένα πράγμα, το σεξ….και όχι τις αγκαλιές. Ο αγαπημένος σου επίσης σε κατηγορεί ότι είσαι σεξομανής και αναζητά τον ρομαντισμό που είχατε στις αρχές, όχι δεν έχεις πάψει να τον θες, απλά ακολουθείς τη φύση σου, ναι τη δική σου, όσο παράξενο και να σου ακούγεται. Το ερώτημα λοιπόν είναι βασικό και πρέπει να απαντηθεί, τι θα ψηφίσουμε λοιπόν, σεξ ή αγκαλιές;

Πάει ο καιρός η Ιουλιέτα αρκούνταν στην αγκαλιά του Ρωμαίο. Έλιωνε στο παράθυρο για ένα βλέμμα του και στο τέλος πέθαναν μαζί για τον ερωτά τους, για το συναίσθημα και όχι απλά για την ερωτική πράξη. Ίσως άλλαξαν οι καιροί, η γυναίκα χειραφετήθηκε τόσο που άφησε τις καρδούλες στο παρελθόν και προχώρησε πιο βαθιά, στα άδυτα της κρεβατοκάμαρας (δεν ξέρουμε και εμείς ακριβώς τι συμβαίνει), το σίγουρο όμως είναι ότι δε χρειάζεσαι γιατρό, το παθαίνουν και άλλες, αυτό που παθαίνεις και εσύ.

Έχουμε και αποδείξεις, συγκεκριμένα μια έρευνα που μας τονίζει πως ο παλιός μύθος, των αντρών , κατακτητών-κυνηγών και των γυναικών που ήθελαν βόλτες χεράκι , χεράκι κάτω από το φως του φεγγαριού, μας τέλειωσαν.

Συγκεκριμένα, έρευνα του Πανεπιστημίου του Kinsey, που διεξήχθη σε πάνω από 1.000 ετεροφυλόφιλα ζευγάρια, απέδειξε πως το 20% των γυναικών θέλει η σχέση τους βρίσκεται σε πιο ρομαντική διάσταση ενώ το 80 % δεν ντρέπεται να παραδεχτεί, πως αντί για αγκαλιά και ταινία θέλει σεξ μέχρι το πρωί.

Οι άντρες όμως από την άλλη μεριά δείχνουν να είναι πιο συναισθηματικοί και να ποθούν την αγκαλιά της συντρόφου τους, χωρίς να έχουν πάντα το πονηρό στο μυαλό τους.

Συμπέρασμα

Το μόνο σίγουρο είναι πως αν η έρευνα γίνονταν αρκετά χρόνια, πριν τότε τα αποτελέσματα δεν θα ήταν αυτά, αλλά τα αντίθετα.