Οι γονείς σου σε μεγάλωσαν, σε σπούδασαν, σε καμάρωσαν φοιτητή, πήρες τα πτυχία, τα κορνίζαρες. Και τι κατάλαβες; Πριν βιαστείς να απαντήσεις, μάθε τουλάχιστον μία περίπτωση στην οποία ο κόπος σου ανταμείβεται: Όσοι έχουν μπει στο Πανεπιστήμιο είναι 7 φορές πιο πιθανό να αναρρώσουν από εγκεφαλικές βλάβες, λένε επιστήμονες από το Johns Hopkins School of Medicine στη Βαλτιμόρη.

«Οι άνθρωποι με αυξημένες γνωστικές ικανότητα μπορούν να θεραπευτούν πιο γρήγορα και να επιστρέψουν στην κατάσταση στην οποία βρίσκονταν πριν το ατύχημα ή να διαμορφώσουν νέους τρόπους για να αντιμετωπίσουν τον τραυματισμό», αναφέρουν.

Αυτό ήταν πιο φανερό σε όσους είχαν πανεπιστημιακό δίπλωμα, οι οποίο ανάρρωσαν 7 φορές πιο γρήγορα από αυτούς που δεν είχαν τελειώσει το Λύκειο. Όσοι είχαν κάποια εκπαίδευση θεραπεύτηκαν 5 φορές πιο γρήγορα από όσους ήταν αμόρφωτοι.

Επίσης, έχει ήδη αποδειχτεί ότι άνθρωποι με υψηλό επίπεδο μόρφωσης δείχνουν λιγότερα συμπτώματα της νόσου του Αλτσχάιμερ, ακόμα κι αν η εγκεφαλική βλάβη είναι ίδια με τους υπόλοιπους που δεν είχαν την ανάλογη εκπαίδευση.