Έφτασαν τα γενέθλια σου και οι φίλοι σου, σου ετοίμασαν μία τούρτα ειδική παραγγελία για σένα με όλα τα κεράκια μονά για να την κάνουν να μοιάζει και λίγο με μανουάλι και να γελάσετε! Σου τραγουδάνε το γνωστό άσμα και αφού κάνεις ευχή ετοιμάζεσαι για την ηρωική κίνηση του σβησίματος των κεριών….

…. Πριν φυσήξεις τα κεριά της τούρτας σκέψου το ξανά καθώς τα βακτήρια παραμονεύουν! Δεν σου κάνουμε πλάκα, επιστήμονες εξέτασαν τούρτες πριν και μετά το φύσημα των κεριών και απέδειξαν πως ότι βακτήριο υπάρχει στον οργανισμό σου θα το μοιραστείς με τους φίλους σου!

Ο Dr. Bert Eichold από το Mobile County Health Department εξηγεί πως «Είναι τόσο απλό να μεταδοθούν όλοι οι ιοί και τα βακτήρια που υπάρχουν στον οργανισμό σου από ένα απλό φύσημα!» Ο Δρ Eichold δεν είναι ο πρώτος που τονίζει αυτό το λάθος. Το Εθνικό Συμβούλιο Υγείας και Ιατρικής Έρευνας της Αυστραλίας δημοσιοποίησε κατευθυντήριες γραμμές αυτή την εβδομάδα για όσους εργάζονται με παιδιά ότι δεν συνιστούν κεριά στις τούρτες για να αποφύγουν τυχόν μεταδοτικές ασθένειες!

Πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο Clemson, βρήκαν 200 βακτηρίδια σε μια τούρτα γενεθλίων πριν φυσήξει κάποιος τα κεριά. Η ίδια τούρτα εξετάστηκε και αμέσως μετά το φύσημα των κεριών και βρήκαν 3.000 είδη βακτηρίων!

Οπότε, ειδικά αν είσαι άρρωστος, μήπως να μην σβήσεις το κεράκι σου; Μπορεί να γλιτώσεις και το μανουάλι!