Υπάρχει άραγε ο τέλειος άντρας, ο άντρας ο σωστός; Αυτός που θα κάθεται πάντα στο πλευρό μας να υπομένει τις γκρίνιες μας και θα έχει όρεξη ακόμη και να βγει αμέτρητες ώρες βόλτα στα μαγαζιά, μέχρι να αποφασίσουμε να αγοράσουμε, μόνο ένα ζευγάρι κάλτσες είναι πρίγκιπας ή βάτραχος; Τον βλέπουμε μόνο στις ταινίες ή απλά τον πλάθουμε στο μυαλό μας προσπαθώντας να ωραιοποιήσουμε καθετί πάνω του, για να τον πούμε στο τέλος πρίγκιπα και όχι βάτραχο…

Όταν ερωτευόμαστε, ειδικά τον πρώτο καιρό δεν βλέπουμε στην ουσία μπροστά μας..Μπορεί αυτός λέει μέρα και εμείς να ακούμε νύχτα. Σιγά, σιγά, όμως με το πέρασμα του χρόνου κατεβαίνουμε από το ροζ συννεφάκι που ανεβήκαμε και επανερχόμαστε στην «πραγματικότητα». Welcome back λοιπόν, και πάμε να δούμε τα πράγματα και τις καταστάσεις χωρίς τις παρωπίδες του φαινομενικού.

Ας αποβάλουμε την ιδέα του τέλειου και ανοίγοντας τα μάτια ας κοιτάξουμε πως φαινόμαστε εμείς στα μάτια των αντρών.

Είμαστε άραγε τόσο τέλειες που αποζητάμε κάτι αντίστοιχο και δεν δεχόμαστε τον άλλον με τα λάθη και τα μειονεκτήματά του; Έχουμε όλες την τέλεια δουλειά, καλλίγραμμο γυμνασμένο κορμί και πρόσωπο πορσελάνινης κούκλας ή είμαστε καλές, ευγενικές, πάντα γλυκομίλητες και ευδιάθετες; Η απάντηση είναι σαφώς..όχι!

Όλοι έχουμε μια κακή πλευρά που προσπαθούμε με νύχια και με δόντια να κρατήσουμε επτασφράγιστο μυστικό, οπότε καλό θα ήταν να δεχόμαστε να δούμε και την αντίστοιχη πλευρά του συντρόφου μας, χωρίς να βιαζόμαστε να τον αποκαλέσουμε «βάτραχο» πριν ακόμα τον φιλήσουμε (στην ουσία πριν τον γνωρίσουμε).

Η συντροφικότητα, η επικοινωνία, ο έρωτας και ναι μην ντρεπόμαστε να το παραδεχτούμε, το σεξ είναι αρκετά όμως για να μας κρατήσουν κοντά του.

Ας σταματήσουμε λοιπόν να ψάχνουμε με το μικροσκόπιο τα λάθη και ας προσπαθήσουμε να φέρουμε στη επιφάνεια τα καλά που μας έκαναν να τον δούμε με καρδούλες στα μάτια. Αν αυτός ο άνθρωπος που έχετε δίπλα σας, καταφέρνει εκτός από καρδούλες στα μάτια, να ζωγραφίσει και το γέλιο στα χείλη σας, τότε να είστε σίγουρες ότι πρόκειται για πρίγκιπα και ας μην ήρθε πάνω σε άσπρο άλογο.