Μεσημέρι… Οι ρυθμοί πέφτουν, η νύστα κάνει την εμφάνισή της, η παραγωγικότητα παίρνει την κάτω βόλτα… Κι όμως, όλες οι έρευνες αναφέρουν ότι ο μεσημεριανός ύπνος είναι το μυστικό για να δώσεις μια ένεση ενέργειας στον οργανισμό σου κατά τη διάρκεια της μέρας. Φυσικά, μοιάζει λίγο ανορθόδοξο να την πέσεις λίγο πάνω στο γραφείο και δεν ξέρουμε αν το αφεντικό σου θα το εκτιμήσει πολύ… Εκτός κι αν το λένε οι επιστήμονες!

Νέα έρευνα από το University College London καταλήγει: τα αφεντικά πρέπει να επιτρέπουν στους υπαλλήλους τους να πάρουν έναν υπνάκο για να ενισχύσουν την παραγωγικότητα και τη δημιουργικότητά τους. Ο Vincent Walsh, καθηγητής ερευνών στον εγκέφαλο και επικεφαλής της μελέτης, λέει ακόμα ότι οι εργαζόμενο θα έπρεπε να ορίζουν τις εργασιακές ώρες που τους βολεύουν και να φτάνουν στο γραφείο όποτε θέλουν! Θέλουμε τον Walsh για υπουργό Εργασίας!

«Είναι καλύτερο να δίνεις στο μυαλό κάποιες στιγμές ξεκούρασης. Εγώ κοιμάμαι κάθε απόγευμα. Από τη βιομηχανική επανάσταση έχουμε πάθει ψύχωση με το να περιορίσουμε τον ύπνο μας το βράδυ, αντί να παίρνουμε έναν υπνάκο μία και 2 φορές μέσα στη μέρα», είπε.

Ο υπουργός των ονείρων μας επιμένει ότι 30 με 90 λεπτά ύπνου το απόγευμα θα μπορούσαν να βοηθήσουν τις εταιρείας να αυξήσουν την παραγωγικότητα. Κρεβατάκι πίσω από το γραφείο σου; Κάπως έτσι. «Αν θέλουν οι άνθρωποι να είναι δημιουργικοί πρέπει να είναι σε θέση να κάνουν λιγότερα», είπε επίσης. «Φτάνει πια με τη συνήθεια που έχουν επιβάλλει οι εταιρείες να χτυπάμε κάρτα κάθε φορά που μπαίνουμε και βγαίνουμε από τη δουλειά μας. Αν θέλουν να έρθουν να δουλέψουν το βράδυ, ας τους αφήσουμε! Πρέπει να μπορούμε να κοιμόμαστε το απόγευμα στη δουλειά».

Το αφεντικό-δυνάστης!

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο  Chartered Society of Physiotherapy αποκαλύπτει ότι οι περισσότεροι εργοδότες αποθαρρύνουν τους υπαλλήλους να κάνουν διαλείμματα. Ένας στους πέντε εργαζόμενους δεν κάνει καθόλου διάλειμμα για μεσημεριανό. Οι μισοί από όσους κάνουν διάλειμμα τρώνε στο γραφείο τους. Η ίδια έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Manchester λέει ότι εκατομμύρια εργαζόμενοι κοιμούνται ελάχιστα μέσα στην εβδομάδα και προσπαθούν να αναπληρώσουν τα Σαββατοκύριακα. Μήπως να πας να μιλήσεις με το αφεντικό σου;