Ναι, εσύ που διαβάζεις φορώντας βερμούδα, το ήξερες ότι άθελά σου κάνεις fashion statement με αυτή σου τι στυλιστική επιλογή; Διάβασε τι σημαίνει για σένα η βερμούδα σου.

Μονόχρωμη

Basic χρώματα (μπλε, μαύρο, μπεζ, χακί κλπ). Η νορμάλ εκδοχή. Είναι καλοκαίρι, ζεσταίνεσαι και για λόγους πρακτικότητας φοράς βερμούδα. Λογικό. Για να το πάμε στο επόμενο επίπεδο, θα πρέπει να συζητήσουμε και το παπούτσι που έχεις επιλέξει, αλλά αυτό το ζήτημα αφορά μελλοντικό μας θέμα.

Περίεργα/φλούο χρώματα. Είναι βερμούδες που κοστίζουν όσο ένα κανονικό παντελόνι και εσύ είσαι ένας χαμαιλέοντας της μόδας. Από πέρυσι φοράς εσπαντρίγιες τις οποίες συνδυάζεις με το μούσι σου.

Παραλλαγής

Μπορεί να είναι κρυφοπαραλλαγής, δηλαδή αυτές που έχουν μια υπόνοια παραλλαγής που χάνεται μέσα σε γκρι, πράσινα ή μαύρα σχέδια ή αυθεντική φαιοπράσινη του στρατού. Για να τη φοράς σημαίνει ότι είσαι α) λαϊκός, β) μεταλλάς/ροκάς γ) γυμναστηριακός τύπος ή πολύ fit (ασχολείσαι με αναρρίχηση, snowboard κλπ) και έχεις πάντα τις κάτω τσέπες γεμάτες πράγματα δ) gay symbol, γιατί μην ξεχνάς τη συνυποδήλωση του στρατού για την ομοφυλοφιλική κοινότητα

Καρό

Είσαι φλώρος. Είσαι η απόδειξη ότι υπάρχει bullying στα σχολεία. Την είδες σε κάποια βιτρίνα σε συνοικιακό μαγαζάκι και σκέφτηκες γιατί όχι; Υπάρχει κι άλλο σενάριο, ότι δεν το πολυσκέφτηκες. Δεν έχεις λόγο να ασχολείσαι με τη μόδα, απλώς η τάση του καρό κάπως έφτασε σε σένα. Οπότε, συνδυάζεις καρό με καρό ή καρό με ριγέ γιατί η ντουλάπα σου έχει καταλήξει να αποτελείται μόνο από ρούχα με μοτίβα. Εναλλακτικά, συνδυάζεις με άσχετη μπλούζα με έντονη στάμπα και οδηγάς τρικάβαλο παπάκι, ενώ παλιά είχες μοϊκάνα και ουρές στα μαλλιά (ελπίζουμε πλέον όχι).

Φλοράλ

Είσαι κι εσύ θύμα της μόδας και ίσως soft στην αντιμετώπισή σου. Θα μπορούσες να είσαι σέρφερ. Θα σου έκανε το ίδιο να φοράς μαγιό και αυτό δείχνει και τη φιλοσοφία σου στη ζωή. Είσαι χύμα -δεν περιμένουμε να ακούσουμε από σένα κάποια βαθιά σκέψη ή σοβαρή τοποθέτηση.

Photos: kanyetothe.com/forum