Βλέπεις τις λέξεις παιδική παχυσαρκία και σε πιάνει σοκ, όχι δεν είναι λόγος για να τρομάζεις, απλά καλό θα ήταν να ανησυχείς και να προβληματίζεσαι. Όλα έχουν τη λύση και τη θεραπεία τους.

Πρόκειται για ένα πρόβλημα που πλήττει και την χώρα μας αλλά τα πρωτεία τα κρατάει η Αμερική. Μπορεί να θεωρούσαμε ότι εμφανίζεται μόνο σε μεγάλες ηλικίες αλλά κάναμε λάθος. Μπορεί να ξεκινήσει ακόμα και από τα παιδικά χρόνια και ειδικότερα εμφανίζεται σε λαίμαργα παιδιά που, αν δεν τους δοθεί η απαιτούμενη προσοχή, καταλήγουν να γίνονται παχύσαρκοι έφηβοι και αργότερα ενήλικες.

Το να έχει το παιδί σου λίγα παραπανήσια κιλά, δεν σημαίνει ότι ανήκει στην κατηγορία που εκπέμπει κόκκινο, καθώς παχυσαρκία ονομάζεται υπερβολική συσσώρευση λίπους στο σώμα και όχι μικρή που προειδοποιεί ότι τόσο η παχυσαρκία όσο και το υπερβάλλον βάρος θέτουν σε κίνδυνο την υγεία, αφού συνδέονται με την εκδήλωση νόσων αλλά και ψυχοκοινωνικών προβλημάτων.

Συγκεκριμένα, σε έρευνα του περιοδικού Pediatrics με επικεφαλής την ερευνήτρια Dr. Elsie Taveras, του Mass General Hospital for Children τονίστηκε ότι κύριο πρόβλημα αντιμετωπίζουν τα παιδιά μεταξύ 5 και 7 ετών. Στις συγκεκριμένες ηλικίες τα παιδιά μπορούν να ξεφύγουν γιατί ξεκινούν το σχολείο και είναι πιο ελεύθερα στο τσιμπολόγημα και στα κεράσματα.

Βέβαια στη συγκεκριμένη έρευνα αποδείχτηκε πως τα παιδιά που δεν κοιμούνται καλά, αλλά και πολύ, αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο να χάσουν τον έλεγχο του βάρους τους, καθώς, ύπνος και κιλά πάνε πακέτο.

Συμβουλή!

Αν δεις πως το παιδί σου πάει να ξεφύγει ελάττωσέ του τα περιττά μικρογεύματα ακολουθώντας πάντα τις συμβουλές ενός ειδικού.