Η υπομονή είναι αρετή, αυτό το γνωρίζεις. Ειδικά, στην εποχή μας και στη σύγχρονη Βαβέλ που αντιμετωπίζουμε, η καρτερικότητα, η εργατικότητα και η σκληρή δουλειά είναι εργαλεία τα οποία όχι μόνο θα σε βοηθήσουν να επιτύχεις τους στόχους σου, αλλά θα σου δώσουν  τη δύναμη που χρειάζεσαι για να αντεπεξέλθεις στις δυσκολίες που θα έρχονται στο δρόμου σου.

Οι σωστές βάσεις για την υπομονή μπαίνουν σε μικρή ηλικία -αν έχεις παιδιά πρέπει από τώρα να δώσεις τα μαθήματα ζωής που θα καλλιεργήσουν αυτή την αρετή. Υπάρχουν απλά κόλπα που μπορείς να εφαρμόσεις, τα οποία σύμφωνα με ερευνητές, θα βοηθήσουν τα παιδιά να έχουν υπομονή μεγαλώνοντας. Ενθάρρυνε:

Να ασχοληθούν με την κηπουρική

Ενθάρρυνε το παιδί να ασχοληθεί με την ανάπτυξη ενός φυτού. Βάλτο να ασχολείται με αυτό και να παρακολουθεί την εξέλιξή του κάθε μέρα. Δεν έχεις κήπο; Κανένα πρόβλημα! Και η φακή στο κυπελλάκι λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο.

Να ασχοληθούν με τη μαγειρική

Λειτουργεί για τους δείχνει πώς από τα υλικά και το συνδυασμό περνάς στο φαγητό, αφού πρώτα περιμένεις.

Να κάνουν λίστες

Με προτεινόμενα δώρα γενεθλίων; Τι χρειάζεται να κάνουν για να πάρουν το δώρο του Αη Βασίλη; Όταν φτάσει η στιγμή να τα παραλάβει θα έχει ήδη μάθει την αξία της υπομονής.

Να κάνει παζλ

Παζλ με 400 κομμάτια; Μην το βοηθήσεις, αστό να το κάνει μόνο του και η ανταμοιβή θα είναι όλη δική του.

Να οργανώσει κάποια έκπληξη

Δεν χρειάζεται να είναι πάρτυ γενεθλίων. Ακόμα κι αν σχεδιάσετε μαζί να πάτε πρωινό στον μπαμπά θα δει πώς η προετοιμασία αποδίδει και προκαλεί ικανοποίηση.