Από μικρό παιδί ήθελες να εξερευνήσεις τα πάντα! Έβαζες το δάχτυλο σου παντού και η μαμά σου έτρεχε από πίσω να σε σώσει ή να σε μαλώσει! Επειδή και τώρα που μεγάλωσες –από ότι φαίνεται- μυαλό δεν έβαλες σου ετοιμάσαμε λίστα με τα 5 σημεία που δεν πρέπει να ακουμπήσεις για να μην μολυνθείς!

Εδώ είναι πέντε αντικείμενα που θα πρέπει να σκεφτείς δύο φορές πριν αγγίξεις:

Τη λαβή της αντλίας αερίου

Μια μελέτη του 2011 από την Kimberly-Clark διαπίστωσε ότι το 71% των λαβών της αντλίας είναι πολύ μολυσμένες, που σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό να προκαλέσουν λοίμωξη. Γνωρίζουμε: Είναι σχεδόν αδύνατο να μην τους αγγίξεις. Αλλά τι μπορείς να κάνεις είναι να πάρε ένα πανί και χρησιμοποίησε το για να ανοίξεις την λαβή! Αμέσως μετά πρέπει να πλύνεις καλά τα χέρια σου!

Τη μύτη σου

Μπορεί να σου ακούγεται πολύ δελεαστικό να κάνεις γεώτρηση στο εσωτερικό της μύτης σου στο φανάρι (αηδία!!!) αλλά μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλες μολύνσεις! Έρευνα από το Wisconsin’s Dean Foundation απέδειξε πως αν σκαλίζεις κάθε μέρα για 30 λεπτά τη μύτη σου (σαν να ψάχνεις για χρυσό) μπορεί να τραυματίσεις πολύ σοβαρά το δέρμα που χωρίζει τα δύο ρουθούνια!

Τα μάτια σου

Μην τρίβεις τα μάτια σου όταν είσαι κουρασμένος ή όταν η όραση σου είναι θολή! Ειδικά αν έχεις γρίπη καθώς οι ιοί μεταδίδονται εύκολα αγγίζοντας μια μολυσμένη επιφάνεια και στη συνέχεια αγγίζοντας το πρόσωπό σου. Η λύση είναι να κουβαλάς συνέχεια αντισηπτικό υγρό και να καθαρίζεις κάθε 20 λεπτά τα χέρια σου!

Το τηλεκοντρόλ σε ξενοδοχεία

Μπορεί να θέλεις να δεις τηλεόραση και να κάνεις και ζάπινγκ όταν ξαπλώσεις στο κρεβάτι του ξενοδοχείου αλλά καλό θα ήταν να το αποφύγεις! Μια μελέτη του 2012 από το Πανεπιστήμιο του Χιούστον βρήκε E. Coli στο επιβλητικό 81% των επιφανειών των δωματίων των ξενοδοχείων συμπεριλαμβανομένου του τηλεφώνου, της λάμπας του κομοδίνου, και του τηλεχειριστηρίου. Αηδία. Λύση; Πάρε απολυμαντικά μαντηλάκια και ξεκίνα να καθαρίζεις ότι θέλεις να ακουμπήσεις!