Είναι τα παπιγιόν στη μόδα; Πώς τα φοράμε; Κι άντε και ξέρουμε! Πού θα βρούμε τρέντυ παπιγιόν στην Ελλάδα; Ένας Έλληνας φίλος μας έκανε τα παπιγίον μόδα και αυτή τη στιγμή, οι δημιουργίες του έχουν ταξιδέψει από τη Νέα Υόρκη μέχρι το Άμστερνταμ και από την Ιταλία μέχρι τη Βομβάη! Είναι ο GiPap κι αυτή είναι η ιστορία των παπαιγιόν του:

“Έψαχνα να βρω παπιγιόν για εμένα, σε διάφορα μαγαζιά στην Αθήνα, αλλά τα μόνο που υπήρχαν ήταν κάτι υπέρλαμπρα λαμέ, λες και τα έφτιαξαν για τον Φλωρινιώτη ή τον Γιώργο Μάγγα”, λέει. “Αν κι εδώ που τα λέμε, τα υφάσματα των ρούχων τους θα μπορούσαν να γίνουν καταπληκτικά παπιγιόν. Αλλά δεν ήθελα κάτι τέτοιο, γιατί δεν είχα σκοπό να δουλέψω γκαρσόνι σε καφετερία. Έτσι αγόρασα δικά μου υφάσματα και έφτιαξα τα πρωτα παπιγιόν για εμένα”.

Δηλαδή φτιάχνεις παπιγιόν από οποιοδήποτε ύφασμα;

Ε, ναι. Κουρτίνα θες να σου τη φτιάξω παπιγιόν; Σου τη φτιάχνω. Κάλυμμα ντιβανοκασέλας θες; Τα ωραιότερα παπιγιόν, δε, γίνονται από παλιές γραβάτες. Εγώ προτιμώ τις ΄70s, αλλά δεν είναι λίγοι εκείνοι που μου φέρονυν παλιές γραβάτες τους εποχής μπουζούκια ΠΑΣΟΚ, που γίνονται καταπληκτικά παπιγιόν.

Η διαφορετικότητά τους, πέρα από το είδος του υφάσματος ποια είναι δηλαδή;

Εκτός από το πατρόν -δεν είναι ούτε πολύ μεγάλα σαν έλικες ελικοπτέρου για να τους βάζεις μπαταρία και να απογειώνεσαι, ούτε πολύ μικρά ώστε να μοιάζεις με παραγαμπράκι- έχει να κάνει περισσότερο με την ποικιλία και το συνδυασμό των υλικών και με το γεγονός ότι είναι 100% χειροποιήτα. Έχω φτιάξει, πιχί, παπιγιόν από λινάτσα το οποίο έχει μεγάλο σουξέ και, τώρα, το έχω δει σε κάνα – δύο sites του εξωτερικού. Με …κλέβουν! Χοχοχο! Δεν έχουν ανακαλύψει ακόμα το παπιγιόν με φτερά, όμως.

Για γνωστούς μας από τη showbiz έχεις φτιάξει παπιγιόν;

Ναι, αμέ. Τολμούν πια. Αυτοί και η Μαρινέλλα.

Και καλά οι άντρες. Οι γυναίκες πώς μπορούν να το φορέσουν;

Με τα χέρια τους -αν προσπαθήσουν να το φορέσουν με τα πόδια τους θα είναι πολύ δύσκολο… Αστειεύομαι. Λοιπόν, το ανδρόγυνο λουκ είναι σέξι οπότε μπορούν να το φορέσουν με τον κλασικό τρόπο, με πουκάμισο, αλλά μου έδωσε η κόρη μου μια ιδέα που αποδείχτηκε σούπερ: Φοριέται και ως κορδέλα στα μαλλιά ή, βάζοντας ένα κλιπ, φοριέται σαν κοκκαλάκι.

Πώς δεν φοριέται το παπιγιόν;

Με κοστούμι, εκτός αν είσαι ο Τζέημς ο Μποντ ή αν είσαι γαμπρός. Εκεί επιτρέπεται. Αλλά και οι γαμπροί πια, έχουν πάρει θάρρος και προτιμούν πιο “μη συμβατικά” σχέδια και υφάσματα. Εννοείται ότι το καταχαίρομαι.

Πού θα σε βρούμε;

Κάντε κλικ εδώ αλλά και εδώ και θα με βρείτε!