Οι καυγάδες επηρεάζουν περισσότερο τις γυναίκες

LIKE US ON FACEBOOK

Είσαι με την καλή σου και ξεκινάει ένας μεγάλος καυγάς. Μαλώνετε για καμία ώρα και μετά τα βρίσκετε. Όλα είναι μέλι γάλα. Νομίζεις, αγαπημένε αναγνώστη μας! Σύμφωνα με μελέτες, οι καυγάδες επηρεάζουν περισσότερο τις γυναίκες!

Σύμφωνα µε πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου της Γρανάδα της Ισπανίας, οι καβγάδες ανάμεσα στα ζευγάρια φαίνεται πως επηρεάζουν περισσότερο τις γυναίκες. Η αιτία φαίνεται πως βρίσκεται στη διαφορετικότητα των συναισθημάτων των δύο φύλων, η οποία εξαρτάται άμεσα τόσο από το κοινωνικοπολιτισµικό πλαίσιο στο οποίο ανατρεφόμαστε όσο και από τους αιώνιους ρόλους που μαθαίνουμε να υπηρετούμε ανάλογα µε το φύλο µας.

Έτσι οι γυναίκες, αν και έχουν πιο έντονα συναισθήματα γενικότερα, σε φορτισμένες καταστάσεις όπως ένας τσακωμός τείνουν να φέρονται πιο υποτακτικά απέναντι στον σύντροφό τους νιώθοντας ενοχές, θλίψη ή φόβο.

Το «ισχυρό» φύλο, αντιθέτως, φαίνεται πως κυριεύεται από πιο ισχυρά αισθήματα όπως οργή, θυµό ή περιφρόνηση, στα οποία τις περισσότερες φορές μάλιστα φαίνεται ότι οφείλονται και οι καβγάδες.

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved