Πως μπορεί αν είναι κάποια χώρα ευτυχισμένη θα μας πεις και ποιος μπορεί να το κρίνει αυτό. Σωστές απορίες, έγινε πάντως έρευνα και σύμφωνα με το φετινό World Happiness Report, το οποίο βασίστηκε στα έσοδα κάθε χώρας, το βιοτικό επίπεδο, την εργασιακή απασχόληση του πληθυσμού, την ψυχική υγεία και την οικογενειακή σταθερότητα κατέληξαν στις δέκα πιο ευτυχισμένες χώρες του πλανήτη.

Πάμε να δούμε, ποιες είναι με αντίστροφη μέτρηση;

Νο 10. Αυστραλία
Με τους μεγαλύτερους κοραλλιογενείς υφάλους του κόσμου, παρθένες παραλίες και ζεστό κλίμα όλο το χρόνο η Αυστραλία –δικαίως- είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στον κόσμο. Η πρωτεύουσα της Αυστραλίας, η Μελβούρνη χαρακτηρίστηκε ως η καλύτερη πόλη για να ζήσει κάποιος, από το Economist Intelligence Unit global. Την παγκόσμια ετήσια έρευνα που εξετάζει τα επίπεδα της εγκληματικότητας, την απειλή της σύγκρουσης, τη ποιότητα της ιατρικής φροντίδας, τα επίπεδα της λογοκρισίας, τη θερμοκρασία, τα σχολεία και τις συγκοινωνιακές συνδέσεις.

Νο 9. Ισλανδία
Προσφέροντας μια σχετικά χαμηλή φορολογία εισοδήματος, δωρεάν υγειονομική περίθαλψη και μετα-δευτεροβάθμια εκπαίδευση στους πολίτες της, η νησιωτική χώρα έχει επίσης εκτιμηθεί πως είναι το πιο ειρηνικό έθνος στη Γη σύμφωνα με το Παγκόσμιο Δείκτη Ειρήνης, που εγκρίθηκε από ειρηνιστές, όπως ο Κόφι Ανάν, ο Δαλάι Λάμα και ο αρχιεπίσκοπος Desmond Tutu.

Νο 8. Αυστρία
Η ορεινή μεσόγεια χώρα των 8.470.000 κατοίκων, η οποία είναι γνωστή για την πλούσια μουσική και καλλιτεχνική σκηνή της, κατετάγη επίσης στις πλουσιότερες χώρες στον κόσμο, σύμφωνα με τα στοιχεία από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο του τρέχοντος έτους.

Νο 7. Φινλανδία
Η όγδοη μεγαλύτερη χώρα της Ευρώπης έχει επίσης καταταχθεί μεταξύ των χωρών με την υψηλότερη ποιότητα ζωής αλλά και στις λίστα με τις πιο ειρηνικές χώρες του κόσμου!

Νο 6. Καναδάς
Με ένα υψηλό μέσο όρο προσδόκιμου ζωής αλλά και μέσο εισόδημα, ο Καναδάς κατετάγη έκτος στο φετινό World Happiness Report. 94% των Καναδών πιστεύουν ότι γνωρίζουν κάποιον που θα μπορούσε να επικαλεστούν σε στιγμή ανάγκης ενώ το 82% λένε ότι έχουν πιο πολλές θετικές εμπειρίες την ημέρα από ό, τι αρνητικές, σύμφωνα με το Better Life Index of the Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD).

Νο 5. Σουηδία
Η τρίτη μεγαλύτερη χώρα της Δυτικής Ευρώπης είναι επίσης μία από τις χώρες που φιλοξενούν ευτυχισμένους ανθρώπους. Για την ακρίβεια οι Σουηδοί δίνουν ένα 7.6 (με άριστα το 10) για το πόσο ικανοποιημένοι και ευτυχισμένοι με τη ζωή τους!

Νο 4. Ολλανδία
Η Ολλανδία, η οποία, επίσης, ήρθε τέταρτη στο περσινό World Happiness Report, είναι γνωστή για τη φιλελεύθερη πολιτική και τη γευστική μπύρα της!

Νο 3. Ελβετία
Η κατάταξη της Ελβετίας στη Τρίτη θέση των πιο ευτυχισμένων χωρών του κόσου ακολουθεί την τελευταία έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που την χαρακτήρισε ως «την πιο ανταγωνιστική χώρα στον κόσμο» για πέμπτη συνεχή χρονιά. Η χώρα έχει αναγνωριστεί για τα «εξαιρετικά ιδρύματα, το δυναμισμό των αγορών της και την ικανότητά της για καινοτομία».

Νο 2. Νορβηγία
Το 95% των Νορβηγών δηλώνουν ευτυχισμένοι με τη ζωή τους και την ελευθερία που τους δίνει η χώρα να επιλέξουν το προς ποια κατεύθυνση θέλουν να οδηγήσουν τη ζωή τους! Με κατά κεφαλήν ΑΕΠ περίπου £ 36.088 το χρόνο, η χώρα βρέθηκε επίσης να έχει τη δεύτερη θέση σε σχέση με το επίπεδο ικανοποίησης των κατοίκων της από το βιοτικό τους επίπεδο.

Νο 1. Δανία
Δεν αποτελεί έκπληξη ότι η μικρή σκανδιναβική χώρα με πληθυσμό 5,5 εκατομμύρια έχει χαρακτηριστεί ως η πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου στο φετινό World Happiness Report. Από το 1973, οι Δανοί έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν την κλίμακα του Ευρωβαρόμετρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπου τα κράτη-μέλη συμμετείχαν στην έρευνα για τη μέτρηση της «ευημερίας» και της «ευτυχίας» των πολιτών τους.

Σημείωση!

Αν γενικά είσαι άνθρωπος που αγαπάει τις λίστες…. έχουμε και λίστα με τις 10 πόλεις με το περισσότερο χιούμορ!