Τι μήνυμα στέλνεις στους γύρω σου φορώντας κόκκινο;

LIKE US ON FACEBOOK

Μπορεί να έχεις διαβάσει πολλά για την ψυχολογία των χρωμάτων, όταν για παράδειγμα ετοιμαζόσουν να ανανεώσεις το σπίτι σου. Αυτό που σίγουρα δεν φανταζόσουν είναι ότι όταν επιλέγεις το καθημερινό σου ντύσιμο πρέπει να είσαι έξτρα προσεκτική με τη χρήση του κόκκινου χρώματος. Όχι μόνο, οι άλλοι μπορούν να μάθουν κατευθείαν μυστικά για σένα, αλλά εκπέμπεις σήματα και στους γύρω σου που μπορεί να σε βάλουν σε μπελάδες…

Νέα έρευνα καταλήγει ότι μια γυναίκα που φορά κόκκινο φόρεμα γεννά περίεργα συναισθήματα σε άνδρες και γυναίκες.

Συνοψίζουμε τα αποτελέσματα προηγούμενων ερευνών:

  • Το κόκκινο συνδέεται με την ερωτική διάθεση, το σεξ, ακόμα και τους οίκους ανοχής.
  • Οι άνδρες βρίσκουν τις γυναίκες με κόκκινο φόρεμα πιο ελκυστικές. Ακόμα και οι σερβιτόρες που φορούν κόκκινο παίρνουν περισσότερα πουρμπουάρ.
  • Οι άνδρες που φορούσαν κόκκινα ρούχα αξιολογήθηκαν ως πιο ελκυστικοί από τις γυναίκες.
  • Οι γυναίκες φορούν ασυναίσθητα κόκκινο όταν βρίσκονται στις γόνιμες μέρες τους.

Είναι το κόκκινο το χρώμα της ζήλιας;

Καλά όλα αυτά. Έχεις σκεφτεί, όμως, τι γνώμη έχουν οι υπόλοιπες γυναίκες για τα ρούχα σου; Όπως προκύπτει σε πρόσφατη έρευνα του University of Rochester, οι γυναίκες τείνουν να ζηλεύουν όσες φορούν κόκκινο και να είναι προστατευτικές απέναντι στους σύντροφούς τους όταν εμφανίζεται η «γυναικάρα με τα κόκκινα». Όταν επιστήμονες έδειξαν σε ετεροφυλόφιλες γυναίκες άλλες γυναίκες ντυμένες στα κόκκινα εκείνες θεώρησαν ότι ενδιαφέρονται περισσότερο για το σεξ από όσες φορούσαν άσπρο ή πράσινο. Μάλιστα, δήλωσαν ότι δεν θα άφηναν τους συντρόφους τους κοντά στις γυναίκες που φορούν κόκκινο.

Ωστόσο, ρόλο φαίνεται να έπαιξε το γεγονός ότι μιλάμε για κόκκινο φόρεμα και όχι για παράδειγμα, για συντηρητική κόκκινη μπλούζα γραφείου, λένε οι ερευνητές.
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved