Υπάρχουν πολλοί γονείς που δε νοιάζονται για το μεγάλωμα των παιδιών και αδιαφορούν για όσα αυτά βιώνουν ή για όσα αισθάνονται. Έτσι, τα παιδιά αναγκάζονται να ζουν μέσα σε ένα περιβάλλον αδιαφορίας και απομόνωσης με αποτέλεσμα να οδηγούνται στην παιδική παχυσαρκία υποσυνείδητα για να βρουν παρηγοριά.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις υπάρχει πράγματι συσχετισμός μεταξύ των ανεπαρκών γονικών δραστηριοτήτων και της βουλιμίας που διακρίνει τα μικρά παιδιά.

Στη συγκεκριμένη έρευνα, λοιπόν, αποδείχθηκε πως οι αδιάφοροι αλλά και ανασφαλείς μερικές φορές γονείς δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα θέλω και στις ανάγκες του παιδιού με αποτέλεσμα να το οδηγούν στην παχυσαρκία. Στην έρευνα, συμμετείχαν 497 γονείς παιδιών που βρίσκονται σε ηλικία μεταξύ 2 και 8 ετών και τους ζητήθηκε να απαντήσουν σε ένα εκτενές ερωτηματολόγιο που αφορούσε τη ζωή τους με το παιδί αλλά και τις διατροφικές του συνήθειες. Ενώ, υπήρχε και ερώτηση που τους ζητούσε να βαθμολογήσουν τον εαυτό τους και να απαντήσουν στον αν θεωρούν πως είναι σωστοί γονείς.

Όπως, ήταν αναμενόμενο τα περισσότερα παιδιά θύματα της παιδικής παχυσαρκίας προέρχονταν από γονείς που έδιναν περισσότερο σημασία στην προσωπική τους ζωή ή επαγγελματική τους ζωή απ’ ότι έδιναν στα παιδιά τους.

Συμβουλή!

Αν θες να έχεις παιδιά  που δε θα αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα, συμπεριφέρσου τους με αγάπη και φυσικά αφιέρωσε τους όσο περισσότερο χρόνο μπορείς!