Τα ανθισμένα λουλούδια και τα ανθισμένα δέντρα είναι πανέμορφα, αλλά για τα 40 εκατομμύρια Αμερικανών που ζουν με τις αλλεργίες –και όχι μόνο Αμερικάνων αλλά εκεί έγινε η έρευνα τι να κάνουμε;-, μπορούν επίσης να είναι ένα σημαντικό αρνητικό. Βλέπε, οι αλλεργίες δεν μας κάνουν μόνο δυστυχισμένους κατά τις ώρες εγρήγορσης τους, μπορούν επίσης να δημιουργήσουν ένα χάος κατά τη διάρκεια του ύπνου σου!

Αυτά δεν τα λέμε αυθαίρετα, είναι ευρήματα πρόσφατης έρευνας η οποία πραγματοποιήθηκε από το Ίδρυμα Άσθματος και Αλλεργιών της Αμερικής (AAFA) και της Teva Respiratory, μίας θυγατρικής της φαρμακευτικής εταιρείας. Από τους 2.000 ενήλικες στις ΗΠΑ που συμμετείχαν στην έρευνα, το 59% δήλωσαν ότι έχουν προβλήματα ύπνου. Στην έρευνα, αυτό ορίζεται ως οποιοδήποτε είδος της διαταραχής του ύπνου, αν και προηγούμενη έρευνα έχει συνδέσει τις αλλεργίες με την αποφρακτική άπνοια ύπνου, λόγω των ρινικών συμπτωμάτων της αλλεργίας.

Εκτός, από το ότι σχεδόν έξι στους 10 που υποφέρουν από αλλεργίες είπαν ότι οι αλλεργίες τους επηρέασαν την ποιότητα του ύπνου τους, το 48% ανέφερε ότι τα συμπτώματά τους διέκοπταν επίσης τον ύπνο του συντρόφου τους.