Είναι ωραίος, είναι πανύψηλος (αγγίζει το 2.05), έχει μία από τις πιο μαγευτικές φωνές της Ελλάδας, τον ξέραμε από την όπερα και το ευρύτερο κοινό τον γνώρισε μέσα από τη συμμετοχή του στους «Δαίμονες». Φέτος τον μάθαμε λίγο καλύτερα μέσα από το J2US, ενώ αυτή την περίοδο προετοιμάζεται για το πρώτο ελληνικό Opera Gala! Κυρίες και κύριοι ο Νικόλαος Καραγκιαούρης! Το iPop τον συνάντησε στη σκηνή του θεάτρου Ορφέα και να τι συζήτησε μαζί του! (ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μέσα σε όλα μας έδωσε και δώρο για σένα!)

 1. Έχετε μπει σε λίστες των πιο σέξι Eλλήνων! Πρωτότυπο για έναν βαρύτονο!
 2. Ναι ε; Μεγάλη μου τιμή! Πρωτότυπο πραγματικά, αλλά για όλα υπάρχει μία αρχή και στην Ελλάδα μας. Στο εξωτερικό οι οπερατικοί τραγουδιστές προσέχουν την εμφάνιση τους γιατί σημαντικό κριτήριο εκτός από την φωνή για μια παράσταση όπερας είναι και η εμφάνιση, πράγμα που στο παρελθόν δεν συνέβαινε πουθενά!
 3. Ήταν το κλασικό τραγούδι ένα παιδικό όνειρο;
 4. Όχι, δεν υπήρξε παιδικό όνειρο το κλασσικό τραγούδι, απλώς .. προέκυψε! Η αγάπη για τη μουσική υπήρχε ως μπουμπούκι, το άνθος είναι το κλασσικό τραγούδι.
 5. Φανταζόμουν ότι θα είχατε κλίση στον αθλητισμό λόγω ύψους.
 6. Δεν είχα τόση κλίση στον ομαδικό αθλητισμό, μου άρεσε η ποδηλασία και το κολύμπι, πράγματα που τα συνεχίζω μέχρι τώρα, σε συνδυασμό με προπόνηση σε γυμναστήριο αφού η όλη διαδικασία αυξάνει τις αντοχές της αναπνοής! Και έτσι ωφελούμαι και στο τραγούδι! Είδατε; Όλα για την τέχνη!
 7. Είναι οι νέοι στην Ελλάδα επιφυλακτικοί με την Λυρική σκηνή ή την Όπερα;
 8. Οι νέοι πλέον δεν είναι επιφυλακτικοί σε πολλά πράγματα, και μοιραία ούτε και στην όπερα. Σ αυτό έχουν συμβάλει σημαντικά τα τόσα ερεθίσματα ειδικά από την τηλεόραση, που πλέον όλα προσφέρονται στο πιάτο. Έτσι, το έδαφος είναι έτοιμο όταν συμβεί η γνωριμία με αυτό το είδος τραγουδιού πρώτη φορά και οι νέοι δέχονται αυτό το κάτι καινούργιο, αυτόν τον τρόπο ερμηνείας! Στην εξάπλωση αυτή συμβάλει και η Εθνική Λυρική Σκηνή μας με τα διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα που πραγματοποιεί ανά σαιζόν.
 9. Ποια η διαφορά ενός βαρύτονου και ενός τενόρου;
 10. Α βέβαια! Η μέρα με τη νύχτα! Η διάφορα έγκειται στην έκταση που μπορεί και τραγουδάει η κάθε φωνή από την φύση της. Οι κατηγορίες των φωνών χωρίζονται ως εξής: Ο τενόρος (υψίφωνος) τραγουδάει τα ψιλά μέρη και ο μπάσος (βαθύφωνος) τα γεμάτα. Υπάρχει όμως και ο βαρύτονος (μεσόφωνος) που τραγουδάει τα μεσαία μέρη του κομματιού. Αντίστοιχα στις γυναικείες φωνές υπάρχει η Σοπράνο (υψίφωνος), η μέτζο Σοπρανο (μεσόφωνος), και η άλτο (βαθύφωνος) Κάθε άνθρωπος γεννιέται με τη φωνή του, δεν μπορεί να επιλέξει σε ποια κατηγορία φωνής θα είναι. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συνδυάσει όποιον τραγουδάει με οπερατικό τρόπο να χαρακτηρίζεται “Τενορος” μα αυτό είναι λάθος, γι’ αυτό επιμένω στον ΣΩΣΤΟ χαρακτηρισμό. Χαίρομαι που ρωτήσατε!
 11. Λείπει το ενδιαφέρον από το κλασικό τραγούδι στην Ελλάδα;
 12. Για να είμαι ειλικρινής ναι λείπει αρκετά το ενδιαφέρον προς το κλασσικό τραγούδι. Το κοινό είναι περιορισμένο ως προς αυτό, και τα εξωτερικά ερεθίσματα αποπροσανατολίζουν το κοινό. Δεν είπα να μεταμορφώσουμε τη χώρα μας σε Αυστρία όσον αφορά τη μουσική μας παράδοση. Αντίθετα έχουμε πλούτο ανεξάντλητο ως έθνος από τη παραδοσιακή δημοτική μουσική μέχρι και την βυζαντινή. Αλλά μπορούμε τη σημερινή οικουμενική εποχή να ενσωματώνουμε και το κλασσικό τραγούδι στην ευρύτερη ζωή και καθημερινότητά μας.
 13. Θέλει πειθαρχεία να ασχοληθεί κάποιος με το κλασικό τραγούδι. Τι έχετε θυσιάσει για την Τέχνη σας;
 14. Είπες τη μαγική λέξη! Πειθαρχεία μεγάλη απαιτείται για μια τέτοια ενασχόληση, και πολλές θυσίες. Έχω κάνει αρκετές θυσίες γι αυτήν την αγάπη! Κατ’ αρχάς η καθυστερημένη επαγγελματική αποκατάσταση φέρνει διάφορες δυσκολίες στη ζωή, έχω χάσει ανθρώπους από δίπλα μου, σπάνια κάποιος θα δεχθεί τη ζωή του καλλιτέχνη που όλα γυρνούν γύρω από την τέχνη! Μα όταν κλείσει η πόρτα και δεις πως όλη αυτή τη μαγεία την κρατάς στα χέρια σου, τότε ακόμα και να μην έρθει η καταξίωση αισθάνεσαι ευλογημένος! Πόσο μάλλον όταν έρθει, και πίστεψέ με έρχεται πάντα τον κατάλληλο καιρό!
 15. Έχετε γυρίσει τον κόσμο. Έχετε συνεργαστεί με σπουδαίους καλλιτέχνες. Σε ποια χώρα θα μπορούσατε να μείνετε πιο άνετα και γιατί;
 16. Εμείς οι καλλιτέχνες είμαστε πολίτες του κόσμου! Σε οποιαδήποτε χώρα θα μπορούσα να μείνω αρκεί να είχα δουλειά. Βέβαια, η Ελλάδα πάντα μας λείπει εκεί μα την κουβαλάμε μέσα μας και αυτό και να θες δεν μπορείς να το βγάλεις.
 17. Πείτε μου το πιο αστείο περιστατικό ή ένα ευτράπελο που σας έχει συμβεί πάνω στη σκηνή.
 18. Θα σας πω το πιο πρόσφατο περιστατικό που συνέβη κατά τη διάρκεια της περιοδείας για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της λυρικής ο κουρέας της Σεβίλλης διαδραστικά στα σχολεία. Εν ώρα παράστασης τρώω από συνάδελφο, κατά λάθος ένα γυάλινο μπουκάλι στο κεφάλι-ευτυχώς δεν έσπασε- αλλά μια διάσειση την έπαθα. Ήμουν στο Τσακ να διακόψω την παράσταση αλλά οι μικροί θεατές θα απογοητευόντουσαν και ήταν κρίμα να κόψω τον ενθουσιασμό τους. Συμβαίνουν και αστεία, μα δεν έχουμε πολλά περιθώρια χιούμορ εμείς οι τραγουδιστές, εκτός από το να υποδυόμαστε τον ρόλο μας έχουμε συνεχή επικοινωνία με μαέστρο-ορχήστρα. Είμαστε πολύ εκτεθειμένοι και προσέχουμε πολύ. Μετά στα καμαρίνια τα θυμόμαστε και γελάμε!
 19. Τι να περιμένουμε στο όπερα Gala;
 20. Είναι μεγάλη μου τιμή που θα τραγουδήσω με τη διεθνούς φήμης σοπράνο Δήμητρα Θεοδοσίου. Μια εξαιρετική καλλιτέχνης που τη σέβονται και την τιμούν σε ολόκληρο τον κόσμο αλλά και η ίδια μεταφέρει την ελληνική φλόγα εκεί με την φωνή και την ερμηνεία της. Στο πιάνο θα μας συνοδέψει η Ελένη Σταμπολή η οποία σου δίνει τον αέρα της ορχήστρας! Θα παρουσιάσουμε άριες και ντουέτα του κλασικού ρεπερτορίου, μα η ερμηνεία δεν θα είναι όπως όλα τα υπόλοιπα γκαλά όπερας. Επιφυλάσσουμε εκπλήξεις!
Info!

Το Opera Gala θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Μαΐου στις 20.00 στο θέατρο Ορφέας – Πανεπιστημίου 38 και Ιπποκράτους εντός Στοάς (τηλ 2103604618)

Δώρο!

Οι πέντε πρώτοι που θα μας στείλουν mail στο editors@ipopgr θα κερδίσουν από μία διπλή πρόσκληση!