Γνωστή γιαγιά της τηλεόρασης πριν χρόνια ρώτησε, “κόβεται το σεξ;” και όμως, έρευνες απέδειξαν πως με τον γάμο κόβεται το σεξ! Πριν παντρευτείς νόμιζες πως δεν τελειώνουν τα ωραία τα μεγάλα δεν τελειώνουν και όμως ήρθε μια έρευνα για να σου αποδείξει πως είσαι λάθος. Μπορεί να ζούσες στο συννεφάκι και να νόμιζες ότι το σεξ ειδικά στο γάμο θα ήταν καθημερινός πρωταγωνιστής αλλά δυστυχώς η έλλειψη του, πρόκειται για ένα κοινό μυστικό που ακούγεται μόνο χαμηλόφωνα στις συζητήσεις της παρέα!

Ένα μεγάλο ποσοστό παντρεμένων ζευγαριών θέλοντας και μη, έχει μπει Bye Bye στο σεξ και οι σεξουαλικές τους περιπτύξεις είναι ή σπάνιες ή ανύπαρκτες.

Σύμφωνα λοιπόν με έρευνα που έγινε από το Αμερικάνικο Κέντρο Έρευνας Καταναλωτή, σε δείγμα 1.000 ατόμων μεταξύ 18 και 75 ετών, αποδείχθηκε πως  η κούραση της καθημερινότητας , η έλλειψη ύπνου ή ακόμα και η βαρεμάρα του ζευγαριού επηρεάζουν τη σεξουαλική τους ζωή σε μεγάλο βαθμό, ενώ ακολουθούν, λόγοι υγείας και οικογενειακά ή επαγγελματικά προβλήματα.

Όπως βρέθηκε οι πέντε πιο συχνοί λόγοι που οι άντρες λένε το μεγάλο όχι στις συζύγους τους είναι οι εξής:

  1. υπερβολική κούραση ή ανάγκη ύπνου: 53%
  2. λόγοι υγείας: 49%
  3. έλλειψη διάθεσης: 40%
  4. οικογενειακά βάρη (π.χ. φροντίδα των παιδιών) : 30%
  5. επαγγελματικοί λόγοι (εργασία μέχρι αργά ή δουλειά στο σπίτι) : 29%

Από τη μελέτη όμως προέκυψαν και άλλα εκτός από τα προαναφερόμενα, ενδιαφέροντα στοιχεία. Τονίστηκε ότι η οικονομική κρίση δεν λειτούργησε καθόλου ανασταλτικά στην σεξουαλική επαφή κατά το 78% των ερωτηθέντων, ενώ το 45% δήλωσε πως συζητά και προγραμματίζει πότε θα κάνει σεξ με τη σύντροφό του και το 7% βάση υπενθύμιση στο κινητό ή τον υπολογιστή για να μην το ξεχάσει.