Για να μπορέσει να σε εκτιμήσει κάποιος άλλος οφείλεις να εκτιμάς και αγαπάς εσύ ο ίδιος τον εαυτό σου. Να εμπιστεύεσαι τον χαρακτήρα σου και να στηρίζεσαι στις δικές σου προσωπικές δυνάμεις. Για να μπορέσεις, όμως, να εμψυχώσεις τον εαυτό σου και να τονώσεις την αυτοεκτίμηση σου μπορείς να δουλέψεις μέσα σου την ιδέα και φυσικά θα δεις πως θα τα καταφέρεις (αν το θες και το πιστέψεις).

Πώς να τονώσεις την αυτοεκτίμηση σου;

  1. Σταμάτα να υπεραναλύεις τα πράγματα. Εξέτασε την ουσία των πραγμάτων και μην αποζητάς τα λάθη που μπορεί να έγιναν, τι μπορεί να πήγε στραβά ή ακόμα και τι θα μπορούσε να πάει στραβά.
  2. Μη φοβάσαι να κάνεις λάθος. Το να αποδεχτείς πως είσαι άνθρωπος που κάνει λάθη και φυσικά δέχεται τις επιπτώσεις τους είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για να εκτιμήσεις σωστά τον εαυτό σου και να βρεις τη δύναμη που έχεις μέσα σου.
  3. Απόφυγε τις συγκρίσεις και σκέψου όσα κάνεις εσύ σωστά. Μη βάζεις τον εαυτό σου στη διαδικασία να σκέφτεται τι έκανε ο άλλος και πέτυχε ή απέτυχε αντίστοιχα. Σημασία έχει τι κάνεις εσύ και όχι τι κάνουν οι άλλοι.
  4. Πίστεψε στον εαυτό σου και ενίσχυσε το εγώ σου. Όχι δε σου λέμε να γίνεις ένας νάρκισσος εγωιστής που θα βλέπει πέρα από τη μύτη του, αλλά είναι καλό να πιστεύεις πως μπορείς να καταφέρεις αυτά που θες. Σε γεμίζει δύναμη και τόλμη να συνεχίσεις.