Έχεις αρχίσει να βγαίνεις με μία νέα κοπέλα. Έρχεται η ώρα να πας να μείνεις σπίτι της. Το επόμενο πρωί, καταλαβαίνεις πως δεν κοιμήθηκες καθόλου καλά. Η πρώτη σκέψη είναι ότι ένιωθες άβολα επειδή είναι ξένος χώρος κτλ…. Έλα που περνάει ο καιρός όμως και η κατάσταση δεν βελτιώνεται!

Τελικά δεν φταίει ούτε η νέα σύντροφος, ούτε εσύ που μαζί της έχασες τον ύπνο σου… Φταίνε πολλοί παράγοντες, αλλά δεν είναι ανάγκη να την χωρίσεις για να μπορέσεις να κοιμηθείς σαν άνθρωπος! Μάθε πως θα τον ξαναβρείς χωρίς να χωρίσεις…

Κρεβάτι

Αναρωτιέσαι γιατί έχεις ξυπνήσει σαν τελικό σίγμα; Γιατί πονάει η πλάτη σου και η μέση σου; Όχι, δεν σε έχουν πάρει τα χρόνια, ούτε σε δέρνει στον ύπνο της η σύντροφος σου. Φταίει το στρώμα της. Εδώ, η σύντροφος παίζει σε δικό της γήπεδο και εσύ είσαι ο χαμένος. Εκείνη επέλεξε αυτό που την βολεύει και εσύ θα πονάς! Η λύση είναι μία, αφού βεβαιωθείς πως είναι η γυναίκα της ζωής σου και θέλεις να μείνεις μαζί της, βάλτην να αγοράσει καινούριο στρώμα. Άντε αν είσαι κουβαρντάς δώσε και εσύ κάτι για την αγορά!

Κινητό

Ερευνητές στο Rensselaer Polytechnic Institute διαπίστωσε ότι 2 ώρες έκθεσης στο φωτισμό του κινητού μειώνει την ποσότητα της μελατονίνης -μιας ορμόνης ζωτικής σημασίας για τον κύκλο του ύπνου- κατά 22%. Οπότε, κανένα 2ώρο πριν πέσεις για ύπνο κλείσε το κινητό σου, tablet, laptop και βάλε την σύντροφό σου να κάνει το ίδιο!

Μαξιλάρια

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ξέρουν/ θυμούνται πώς κατέληξαν με το μαξιλάρι που κοιμούνται. Αυτό το μαξιλάρι όμως, του οποίου η προέλευση αγνοείται, είναι που καταστρέφει τον ύπνο σου. Οπότε, δεν πάει να έχει η καλή σου καμιά δεκαριά μαξιλάρια σε όλα τα μεγέθη και είδη που μπορείς να φανταστείς; Αν δεν ταιριάζει σε σένα θα ξυπνάς βρίζοντας! Άρα, ου καταλήγουμε; Αφού έχεις κατασταλάξει ότι αυτή είναι η γυναίκα με την οποία θέλεις να μείνεις την βάζεις να αγοράσει μαξιλάρι για σένα, το οποίο θα έχει κατάλληλο μέγεθος, σχήμα και σταθερότητα για σένα! Από την άλλη, αν αμφιταλαντεύεσαι για το αν πρέπει να κάνεις ένα τόσο μεγάλο βήμα, κάθε φορά που πηγαίνεις σπίτι της μαζί με το αρκουδάκι σου και τις πιτζάμες σου πήγαινε και το μαξιλάρι σου!

Δύσκολη μέρα

Δεν φτάνει που το άγχος και το στρες σου κάνουν δύσκολη τη μέρα, σου διαλύουν και τον ύπνο! Το κλειδί για να κοιμηθείς σαν πουλάκι είναι η φαρμακευτική αγωγή, αλλά πριν φτάσεις στα βαριά, οι ειδικοί συμβουλεύουν να κάνεις γυμναστική 1 ώρα πριν πέσεις για ύπνο, να «χρησιμοποιήσεις» την σύντροφο για να κάνεις έντονο σεξ ή να κάνεις ένα καυτό μπάνιο. Διάλεξε ποιο σε καλύπτει περισσότερο και κάντο πράξη!