Τι και αν πέρασαν χρόνια; Το iPop ζήτησε από την Μαίρη Λίντα να θυμηθεί το ξεκίνημά της και την γνωριμία της με τον Μανώλη Χιώτη. Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα!

 1. Βαφτιστήκατε Μαίρη Δημητροπούλου. Επιλέξατε το Λίντα επειδή ήταν πιο ευφάνταστο για τα καλλιτεχνικά δρώμενα;
 2. Λίντα με έβγαλε ο Ορέστης Λάσκος όταν πήγα να τραγουδήσω στα ταλέντα του σε ηλικία επτά ετών. Ήταν η εποχή που ο Λάσκος έπαιρνε τα ταλέντα και τις περισσότερες κοπέλες τις βάφτιζε Λίντες. Στην εποχή μου βγήκε και η Ροζαλίντα, Κάτια Λίντα
 3. Πως σας ανακάλυψε ο Ορέστης Λάσκος;
 4. Εγώ τον ανακάλυψα. Μου έλεγαν τα άλλα τα παιδάκια ότι είχαν πάει και τραγουδούσαν. Έτσι πήγα και εγώ και του λέω κύριε Λάσκο θέλω να τραγουδήσω. Με προσέλαβε το ίδιο βράδυ που πήγα στα ταλέντα.
 5. Το κοινό της εποχής ήταν απαιτητικό;
 6. Συνήθως γιούχαραν γιατί πήγαιναν και ψώνια-ταλέντα. Εγώ τους άρεσα πολύ. Θυμάμαι είχαν σηκωθεί όρθιοι και χειροκροτούσαν.
 7. Ήταν παιδικό όνειρο να ασχοληθείτε με το τραγούδι;
 8. Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου από τον Πύργο ακόμα μου έδιναν ένα γραμμόφωνο του γαμπρού μου και μάθαινα τα τραγούδια απέξω. Με τη πρώτη ευκαιρία σε γιορτές και χαρές η Μαιρούλα βρισκόταν πάνω στα τραπέζια και τραγουδούσε.
 9. Οι γονείς σας δεν αντέδρασαν δεδομένου ότι ήταν πιο συντηρητικές εποχές;
 10. Η μητέρα μου γκρίνιαξε πολύ. Ο πατέρας μου με ενθάρρυνε. Ήταν γλυκός άνθρωπος και με άφησε τελικά.
 11. Κάπου διάβασα στο ίντερνετ ότι ο Μητσάκης σας θυμάται να πουλάτε γαρδένιες στο μαγαζί που τραγουδούσε ο Χιώτης;
 12. Δε θα θεωρούσα υποτιμητικό να πουλάω λουλούδια σε νυχτερινά μαγαζιά αλλά δε μου έτυχε ποτέ. Ξέρετε πόσα περίεργα πράγματα γράφονται που δεν ευσταθούν στην πραγματικότητα;
 13. Σας στενοχωρούν οι ανακρίβειες;
 14. Όχι βέβαια. Ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει. Γιατί να πουλήσω λουλούδια; Βγήκα πολύ μικρή. Επτά χρονών ήμουν ήδη επαγγελματίας τραγουδίστρια. Και λουλούδια αν πουλούσα θα το είχα κάνει από ανάγκη. Δε το βρίσκω καθόλου υποτιμητικό επάγγελμα. Απλά δεν έχει συμβεί.
 15. Ο Τύπος σας έχει φερθεί δίκαια όλα αυτά τα χρόνια;
 16. Δεν έχω παράπονο. Και αν έγινε και κανένα λάθος πιστεύω ότι δεν έγινε ηθελημένα.
 17. Μιλήστε μου για τη γνωριμία σας με το Χιώτη.
 18. Έγινε στο ένα πολύ μεγάλο κέντρο για την εποχή, το Πίγκαλς. Ο Χιώτης ήταν μαέστρος της ορχήστρας. Να φανταστείτε ότι το ερχόντουσαν όλοι οι μεγάλοι καλλιτέχνες της εποχής. Από Ειρήνη Παππά και βάλε..
 19. Ήταν αγνή η εποχή τότε;
 20. Πάρα πολύ. Ακόμα και η συναδελφικότητα ήταν πολύ όμορφη. Περνούσαμε ωραία. Να φανταστείτε το βράδυ μαζευόμασταν από το μπαράκι του Μάριου στην Ίωνος και γινόμασταν όλοι μια παρέα.
 21. Ακούγονται για τους μεγάλους μπουζουξήδες και ειδικά για τους ρεμπέτες ότι είχαν και αυτοί τα πάθη τους. Ισχύει;
 22. Μακάρι να είχε μείνει εκεί η εποχή και να μην είχε εξελιχθεί τόσο άσχημα. Αν μιλάτε για ναρκωτικά , εκείνη την εποχή το πολύ πολύ κάποιος ρεμπέτης να κάπνιζε λίγο χασίς. Τώρα τι γίνεται μπορείτε να μου πείτε; Είναι κρίμα.
 23. Επανέρχομαι την γνωριμία. Περάσατε από οντισιόν;
 24. Με φώναξαν. Είχα αρχίσει ήδη να ακούγομαι. Είχα τραγουδήσει ήδη Τσιτσάνη. Σε ηλικία έντεκα ετών έγραφα δίσκους. Στην αρχή η φωνή μου ήταν τόσο λαϊκή που πολλοί νόμιζαν ότι τραγουδά η Σωτηρία Μπέλλου. Με τον καιρό έφτιαξε η φωνή μου.
 25. Όταν είδατε τον Χιώτη τον ερωτευτήκατε με τη πρώτη ματιά;
 26. Από τη πρώτη στιγμή που μπήκε μέσα τον θαύμασα σαν άντρα. Ήταν πάρα πολύ ωραίος άντρας. Γαλαζοπράσινα μάτια και ένα μουστακάκι ξανθό. Μου άρεσε αλλά δεν ήταν έρωτας. Ήμουν πολύ μικρή τότε. Εκείνος έλεγε: ‘’ Όταν μου φτάσεις πάνω από τον ώμο θα σε παντρευτώ’’ . Εκείνος το έλεγε στα αστεία αλλά εγώ το έγραψα στο μυαλουδάκι μου.
 27. Τότε ήταν η εποχή που παντρεύτηκε την πρώτη του σύζυγο;
 28. Τον επόμενο χρόνο που δουλέψαμε μαζί. Έπεσα από τα σύννεφα. Από εκεί και πέρα το θέμα ήταν τελειωμένο. Έκανε και δύο θαυμάσια παιδιά. Ύστερα από τέσσερα χρόνια , γυρνώντας εγώ από την Αίγυπτο τον συνάντησα – χωρισμένο πια, έξω από το μπαράκι του Μάριου. Όταν έφτασε η ώρα να φύγω μου είπε: περίμενε έρχομαι και εγώ μαζί. Τότε ψήθηκε το ειδύλλιο. Μου λέει: “Θυμάσαι τι σου είχα πει πριν χρόνια ότι θα σε παντρευτώ; Νομίζω ότι έφτασε η εποχή”. Την επόμενη ημέρα πήγε στο σπίτι και με ζήτησε από τον πατέρα μου.
 29. Ο πατέρας σας πως αντέδρασε;
 30. Ο πατέρας μου αντέδρασε άσχημα. Αλλά ο Χιώτης τον έπεισε.
 31. Τα τέσσερα αυτά χρόνια που μεσολάβησαν τον σκεφτόσασταν;
 32. Πάντα. Από ότι φαίνεται ήμουν κρυφά ερωτευμένη.
 33. Μήπως το ντουέτο Χιώτης – Λίντα για δεκαπέντε περίπου χρόνια σας έκανε κακό; Μήπως σας είχαν παρασυνδέσει;
 34. Ήταν φυσικό να θυμούνται το ζευγάρι. Ευχαριστώ τον Θεό που με βοήθησε και μου δόθηκαν ευκαιρίες.