Όλοι μπορούμε να σκεφτούμε κάποιον συνάδελφο, υπάλληλο ή ανώτερό μας που είναι θύμα στη δουλειά. Εξίσου εύκολα μπορούμε να σκεφτούμε τον πιεστικό, τον ενοχλητικό του γραφείου, που κανένας δεν συμπαθεί.

Ωστόσο, τα πράγματα δυσκολεύουν όταν έρχεται η ώρα να αξιολογήσουμε τον εαυτό μας, όπως δείχνουν μελέτες. Πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Personality and Social Psychology εξέτασε τον παράγοντας της αυτοπεποίθησης στη δουλειά και τη ζωή

Ο επικεφαλής συγγραφέας καθηγητής Δρ Daniel Ames εξηγεί:

«Η χρυσή τομή μεταξύ θύματος και πιεστικού είναι βασική πρόκληση στην κοινωνική ζωή και στο χώρο εργασίας. Είναι ξεκάθαρο ότι οι άνθρωποι συχνά δεν ξέρουν πώς τους βλέπουν οι άλλοι».

Στην έρευνα που έγινε αποδείχθηκε ότι η αυτογνωσία των συμμετεχόντων ήταν εντυπωσιακά χαμηλή:

  • Το 57% των ανθρώπων που οι άλλοι θεωρούν θύματα ήταν επαρκώς διεκδικητικοί ή υπέρ-διεκδικητικοί.
  • Το 56% των ανθρώπων που θεωρήθηκαν από τους άλλους υπέρ-διεκδικητικοί, στην πραγματικότητα ήταν επαρκώς διεκδικητικοί ή ακόμα και θύματα.

Ένα ακόμα ενδιαφέρον συμπέρασμα της μελέτης είναι ότι όσοι αξιολογήθηκαν ως ιδανικοί στη διεκδίκηση υποθέσεων, ήταν οι άνθρωποι που νόμιζαν ότι είναι υπερβολικά πιεστικοί! Το περίεργο είναι ότι αυτοί συνήθως προσπαθούσαν να προβούν σε διορθωτικές κινήσεις της υποτιθέμενης πιεστικής συμπεριφοράς τους, προκαλώντας πρόβλημα στη συνεννοήση των δύο πλευρών.