Η Μάρω Κόντου μεγάλωσε στο Κουκάκι ως αγοροκόριτσο. Στην εφηβεία αγόρασε Vespa. Μετά έγινε μπαλαρίνα. Μετά ηθοποιός. Πρώτα στο θέατρο και ύστερα στο σινεμά. Στην αρχή ως το κορίτσι της διπλανής πόρτας και στη συνέχεια ως η ρομαντική και πιστή σύντροφος του Λάμπρου Κωνσταντάρα. Σήμερα ξαναζεί μία δεύτερη καριέρα κάνοντας όλα τα απωθημένα τους ρόλους. Ίσως και μία δεύτερη εφηβεία. Όμως, παραμένει το κορίτσι της διπλανής πόρτας. Θα το καταλάβετε και μόνοι σας από τη συνέντευξη που έδωσε στο ipop!

 1. Δεν ξέρει πολύς κόσμος ότι ξεκινήσατε ως μπαλαρίνα!
 2. O χορός ήταν πάντα η μεγάλη μου αγάπη. Από μικρό παιδί χόρευα μπροστά στον καθρέφτη. Τότε δεν υπήρχαν ούτε πολλές σχολές αλλά ούτε και αρκετά χρήματα. Ξεκίνησα στη σχολή χορού Πράτσικα – στο τέρμα της Ομήρου.Στα δεκαοκτώ μου πήρα υποτροφία αλλά έπρεπε να πληρώνω το φαγητό μου και κάποια άλλα έξοδα. Η μητέρα μου δεν είχε αυτά τα χρήματα και έτσι σταμάτησα.. «Πρέπει να δουλέψεις όπως δουλεύω εγώ και η αδερφή σου» μου είπε.
 3. Τι σχέση έχουν οι μπαλαρίνες με το θέατρο;
 4. Ο σκηνοθέτης και διευθυντής Ροντίρης τότε, έψαχνε κορίτσια όμορφα, με ωραία κίνηση και καλή φωνή. Θυμάμαι από εξήντα κοπέλες διάλεξε μόνο πέντε. Δούλεψα στο Εθνικό για τέσσερα χρόνια κάτω από όλα τα Ιερά Τέρατα της εποχής: Παξινού, Μινωτής, Συνοδινού, Αρώνη, Μανωλίδου, Κωτσόπουλο.. Σιγά σιγά μπολιάστηκε η αγάπη μου για την υποκριτική και μπήκε το μικροβιάκι.
 5. Όλοι οι ρόλοι σας ήταν ή το κορίτσι της διπλανής πόρτας ή η όμορφη, φινετσάτη και μοιραία γυναίκα.
 6. Ή τη ρομαντική ή πιστή σύντροφο. Αυτά τα στοιχεία άλλωστε υπάρχουν σε όλες τις γυναίκες. Στις ταινίες πήγαινα συνέχεια στη δοκιμασμένη οδό. Το έκανα για βιοποριστικούς λόγους. Στο θέατρο βέβαια όχι.
 7. Σας κυνηγούσε ο Σκούρας στην Αμερική για διεθνή καριέρα. Γιατί δεν πήγατε;
 8. Δεν την αφήνω την Ελλάδα για τίποτα στον κόσμο. Ακόμα και αυτή η Ελλάδα μου αρέσει!
 9. Αν έπρεπε να ξεχωρίσετε μία συνεργασία σας ποια θα ήταν αυτή;
 10. Ήταν τέσσερις. Όλες με τον Δημήτρη Χορν.
 11. Πως προέκυψε η συνεργασία;
 12. Ήμουν σε περιοδεία με τον Ηλιόπουλο όταν χτύπησε το τηλέφωνο και μου ανακοίνωσαν ότι θέλει να με δει ο Δημήτρης Χορν για μία συνεργασία. Τον Χορν τον θαύμαζα πολύ. Δεν είχα χάσει έργο του! Δεν ήθελα να πάω στη συνάντηση. Θεωρούσα ότι ήμουν ανίκανη ακόμα. Άρχισε να μου διαβάζει το έργο τον «Ρομανσέρο». Πανικός. Είπα όχι στην αρχή, έκλαιγα στο δρόμο, δεν ήξερα τι να κάνω. Με τα πολλά πρωταγωνίστησα στο πλευρό του. Τεράστιο σχολείο όχι μόνο επάνω στη σκηνή αλλά και εκτός. Έσταζε αγάπη, ευγένεια, ήθος, καλοσύνη.
 13. Η δημοφιλία σας αύξησε τις φιλίες σας;
 14. Από το 1959 που βγήκα στο θέατρο μέχρι σήμερα οι παρέες μου είναι όλες εκτός χώρου. Βολεύομαι πιο πολύ με τις παιδικές μου φιλίες. Μιλάμε την ίδια γλώσσα.
 15. Η αναγνωρισιμότητα σας αύξησε τα ανδρικά φλερτ;
 16. Όταν το όνομά μου έγινε γνωστό πολύ πίστευαν ότι είχα όλους τους άνδρες στα πόδια μου. Αυτό δε συνέβη ποτέ. Τους τρομοκράτησα. Όταν είσαι μία κουκλάρα εικοσιπεντάρα και επώνυμη ομολογώ ότι τους φοβίζεις.
 17. Πόσες φορές ερωτευτήκατε στη ζωή σας;
 18. Έχω ζήσει δύο μεγάλους έρωτες. Τους παντρεύτηκα και τους δύο. Τον έναν στα είκοσι και τον άλλον στα σαράντα. Γιατί να παντρευτείς άλλωστε αν δεν είσαι τυφλός από έρωτα; Οι γάμοι δεν στέριωσαν. Αν είσαι τόσο ερωτευμένος δεν βλέπεις καθαρά.
 19. Σας έλειψε ένα παιδί;
 20. Ήξερα από πολύ νέα άλλωστε ότι δε θα κάνω παιδιά. Τότε δεν γίνονταν. Σήμερα βέβαια γίνονται τα παιδιά και mε άλλους τρόπους. Δε μου έλειψε ποτέ. Ειδικά από τη στιγμή που είδα το παίδεμα των παιδιών από τις φίλες μου, τις αρρώστιες, τους θανάτους των παιδιών ενώ ζούσαν οι μάνες δεν με πείραξε καθόλου. Όποτε θέλω έχω παιδιά. Προχθές πήγα στο μητέρα και είχα 93 παιδιά. Πέρασα υπέροχα!
 21. Ο κόσμος πιστεύει ότι οι ηθοποιοί της τηλεόρασης και του κινηματογράφου έχουν μόνο χαρούμενες στιγμές.
 22. Πραγματικά δε ξέρω τι μύθο έχουν πλάσει για μένα. Ζωή είναι και οι χαρές και οι λύπες. Τα έχω καλά με τον εαυτό μου και αυτό μου αρκεί. Ακόμα και οι άσχημες στιγμές ήταν ένα συν τελικά.
 23. Έχετε χορτάσει αγάπη στη ζωή σας;
 24. Αγάπη δεν είμαι σίγουρη ότι έχω χορτάσει. Νομίζω δε χορταίνεις ποτέ. Πάντα θέλεις κι άλλο. Δεν εννοώ μόνο τους συντρόφους αλλά και για τoυς φίλου την οικογένεια, τους συναδέλφους. Το να σε αγαπούν και να αγαπάς είναι ευχάριστο.
 25. Τι κρατάτε από το παρελθόν;
 26. Είναι έτσι ο χαρακτήρας μου και δεν στέκομαι καθόλου στα παλιά. Δεν φυλάω τίποτα από το παρελθόν. Ακόμα και αυτές οι φωτογραφίες βρέθηκαν από την αδερφή μου και από μία καλή μου φίλη. Να σκεφτείς δεν έχω κρατήσει ούτε μία φωτογραφία που να είμαι με τον Χορν.
 27. Σας τρομάζει που μεγαλώνετε;
 28. Μου φαίνεται σα να ξεκίνησα έναν δεύτερο κύκλο καριέρας. Ίσως δεν έχω συνειδητοποιήσει ακόμα την ηλικία μου. Δεν ξέρω βέβαια αυτό αν είναι «εξυπνάδα» ή «βλακεία». Ανασφάλεια δεν έζησα ποτέ. Ευτυχώς είμαι ακόμα υγειής. Τίποτα άλλο δε θα με κάνει ανασφαλή παρά μόνο αν χάσω την υγεία μου.
 29. Παρόλα αυτά πειράξατε λίγο την εμφάνισή σας..
 30. Έχω αφαιρέσει το προγούλι μου και τα πάνω μου βλέφαρα που είχαν πέσει. Συστήνω ανεπιφύλακτα τις μικρές αλλαγές. Δεν είμαι υπέρ των παραμορφώσεων!
 31. Σας νοιάζει η υστεροφημία σας;
 32. Η υστεροφημία μου υπάρχει ήδη είτε το θέλω είτε όχι. Σε αυτό ευθύνονται οι ταινίες που έκανα. Η σκληρή δουλειά που έκανα στο έργο δεν φαίνεται. Δυστυχώς δεν υπάρχει αρχείο. Στο βιογραφικό μου έχω 90 θεατρικά έργα ενώ οι ταινίες είναι μόνο 36.
H φωτογραφία είναι από την παράσταση «Ελισάβετ, γυναίκα από σύμπτωση» σε σκηνοθεσία Γιώργου Καραμίχου η οποία ανέβηκε στο θέατρο Αγγέλων Βήμα