Σου έχουμε πει στο παρελθόν πότε γεννιούνται τα πιο δυνατά παιδιά. Έτσι, αυτή τη φορά είμαστε εδώ για να σου παρουσιάσουμε όσα βρήκαμε για τα αισιόδοξα και χαρούμενα παιδιά.

Σύμφωνα, λοιπόν, με έρευνα που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Hertfordshire που βρίσκεται στη Μεγάλη Βρετανία, τα πιο αισιόδοξα και χαρούμενα παιδιά έρχονται στη ζωή τους καλοκαιρινούς μήνες. Τα παιδιά που γεννιούνται, λοιπόν, το καλοκαίρι διακρίνονται για την αισιόδοξη στάση ζωής τους, αλλά και για το χαμόγελο που βρίσκεται πάντα στα χείλη τους. Είναι ευδιάθετα και γκρινίαζουν λιγότερο από όσα έρχονται στη ζωή το χειμώνα.

Όπως τόνισαν οι επιστήμονες της συγκεκριμένης έρευνας τα αισιόδοξα και χαρούμενα παιδιά επηρεάζονται πολύ από τις καιρικές συνθήκες που υπάρχουν όταν αντικρίζουν για πρώτη φορά τη ζωή. Το καλοκαίρι και οι ηλιόλουστες συνθήκες τους δίνουν ένα έξτρα εφόδιο για να αντιμετωπίζουν και στη συνέχεια τη ζωή τους με περισσότερη αισιοδοξία.

Τα παιδιά που γεννιούνται, λοιπόν, το καλοκαίρι είναι πιο εκτεθειμένα στην ακτινοβολία του ήλιου και στις υψηλές θερμοκρασίες. Εκτός, όμως, από την θερμοκρασία περιστοιχίζονται από ανθρώπους που είναι πιο χαρούμενοι, μαυρισμένοι και φορούν πιο ελαφρά ρούχα. Η εικόνα, λοιπόν, που αποτυπώνεται στο βρεφικό εγκέφαλο είναι πιο καλή από την εικόνα που θα είχαν αν έβλεπαν ανθρώπους βαριά ντυμένους και κατσούφηδες.