Υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων στον κόσμο. Αυτοί που πίνουν καφέ σαν νερό, και αυτοί που απλά δεν τον αντέχουν. Αυτός που πίνει φανατικά καφέ, δε χρειάζεται δικαιολογία για να πιεί ένα φλιτζάνι. Αυτός που δεν πίνει καφέ, δεν καταλαβαίνει την ανάγκη αυτού που πίνει συνέχεια.

Στην πραγματικότητα οι άνθρωποι που δεν τους αρέσει ο καφές, σκαρφίζονται συνέχεια διαφορετικούς τρόπους να πάρουν καφεΐνη. Από την άλλη όσοι πίνουν καφέ αρέσκονται στη γεύση του και στην ουσία δεν ψάχνουν ποτέ για κάποιο υποκατάστατο. Γι’ αυτό και οι συμβουλές για αυτούς που πίνουν καφέ, είναι πολύ διαφορετικές από αυτές για αυτούς που δεν πίνουν. Δες, λοιπόν, κάποια χρήσιμα tips γα να απολαμβάνεις καλύτερα το ρόφημά σου, είτε αυτό λέγεται καφές, είτε όχι.

Όταν είναι στη λάθος θερμοκρασία για το σώμα σου.

Οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν το ζεστό που πίνουν να είναι ζεστό, και το κρύο, κρύο. Για αυτόν που πίνει καφέ, όσο πιο ζεστός ο καφές, τόσο το καλύτερο. Δυστυχώς, η κατάλληλη θερμοκρασία για τον καφέ είναι δύσκολο να βρεθεί. Με τα κρύα ποτά, όσο πιο κρύο τόσο το καλύτερο. Είναι γεγονός πως αν πιείς γρήγορα ένα κρύο ρόφημα μπορεί να σου προκαλέσει τον χειρότερο πονοκέφαλο.

Όταν ο καφές είναι πολύ ζεστός.

Για να μην κάψεις τη γλώσσα σου, όταν πίνεις ένα πολύ ζεστό υγρό, μάζεψε σάλιο στο μπροστά μέρος της γλώσσας σου, για να “μονώσει” την πρώτη γουλιά.

Όταν το ποτό είναι πολύ κρύο.

Για να σταματήσεις γρήγορα το brainfreeze, πίεσε τη γλώσσα σου στον ουρανίσκο, μόλις το νιώσεις. Αυτό θα βοηθήσει να μειωθεί ο πόνος πιο γρήγορα (καθώς η ζέστη της γλώσσας σου θα ηρεμήσει τα νεύρα).

Τι να πιώ;

Παγωμένα ποτά

Όταν αυτοί που πίνουν καφέ θέλουν παγωμένο ρόφημα, η απόφαση είναι εύκολη, καφές. Για αυτούς που δεν τους ενδιαφέρει ο καφές, χρειάζεται περισσότερη ευφυΐα για να φτιάξουν ένα ικανοποιητικό ρόφημα.

Φτιάξε ένα ρόφημα από γρανίτα:

Ρίξε 3 γρανίτες και μισή κούπα κρύο νερό στο μπλέντερ και χτύπα μέχρι να αναμειχθούν.

Σπιτικό τονωτικό.

Ανάμειξε μέλι με νερό. Έχει την ίδια επίδραση με το τονωτικό. Μπορεί να μην έχει την καλύτερη γεύση, αλλά η ζάχαρη στο μέλι είναι εξαιρετική πηγή ενέργειας.