Ρωτάνε οι γυναίκες…. Καλά είναι δυνατόν να πονάει τόσο πολύ; Τώρα σοβαρά ρωτάς κλωτσιά στα … γιατί πονάει; ΓΙΑΤΙ ΠΟΝΑΕΙ; Η εύκολη απάντηση είναι γιατί είναι μία περιοχή γεμάτη νεύρα και είναι τόσο ευαίσθητη που μπορεί να πονέσει ακόμα και αν δεν τοποθετηθούν σωστά στο παντελόνι! Αυτή η απάντηση όμως δεν σε καλύπτει! Το ξέρουμε! Οπότε, σου έχουμε την επιστημονική, μπας και αποφασίσεις να προσέξεις λίγο παραπάνω!

Ο σχηματισμός των όρχεων ξεκινάει από την κοιλιακή χώρα κοντά στο στομάχι και τα νεφρά. (πάμε στοίχημα πως το αγνοούσες αυτό!) Τα νεύρα και τα αιμοφόρα αγγεία παραμένουν συνδεδεμένα με την εν λόγω περιοχή καθ όλη τη διάρκεια της ζωής του άνδρα! Έτσι, όταν ένας άντρας χτυπηθεί στους όρχεις του ή για κάποιον λόγω οι όρχεις συμπιέζονται, ο πόνος που δημιουργείται ξεκινάει από τον όρχι και καταλήγει στην κοιλιακή κοιλότητα, μέσω του σπερματικού πλέγματος -το οποίο είναι το κύριο νεύρο του κάθε όρχι. Τελικά, ο πόνος μεταδίδεται μέχρι την σπονδυλική στήλη! Γι αυτό αν έχεις παρατηρήσει όταν ένας άνδρας φάει κλωτσιά στην επίμαχη περιοχή σκύβει σε εμβρυακή στάση!

Εκτός από τον πόνο στην περιοχή του στομάχου, πολλοί άνδρες βιώνουν επίσης σοβαρή ναυτία! Αυτό πιστεύεται ότι προκαλείται από μια τεράστια βιασύνη του συμπαθητικού νευρικού συστήματος εκκένωσης. Έτσι το επίπεδο ανοχής του σώματος καθορίζει εάν το εν λόγω πρόσωπο θα είναι επιρρεπή στο να κάνει εμετό όταν τον κλωτσήσουν στην ευαίσθητη περιοχή!

Όπως καταλαβαίνεις είναι μία αρκετά επίπονη διαδικασία για τους άνδρες, οπότε καλό θα ήταν όσο μπορούμε να προστατέψουμε αυτή τη περιοχή να το κάνουμε! Οπότε, κομμένα τα παιχνιδάκια!