Σου έχουμε εξυμνήσει πολλές φορές το σεξ σου έχουμε πει ακόμα περισσότερες πόσο καλό μπορεί  να κάνει στο σώμα σου αλλά τώρα, ήρθαμε να σου πούμε ότι το σεξ και εξυπνάδα πάνε πακέτο! Τι δεν μας πιστεύεις; Θα δεις, όμως, πως αν συνεχίσεις να διαβάζεις θα καταλάβεις πως έχουμε δίκιο!

Πώς, συνδέουν, σεξ και εξυπνάδα οι επιστήμονες;

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε από το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον ο ανθρώπινος εγκέφαλος λειτουργεί πιο γρήγορα όταν κάνεις σεξ και έτσι διευρύνεται ενώ, τα εγκεφαλικά κύτταρα πολλαπλασιάζονται.

Τα πρώτα αποτελέσματα που παρατηρήθηκαν, όμως, από τους επιστήμονες δεν ήρθαν από τους ανθρώπους αλλά από τα ποντίκια! Οι ερευνητές χώρισαν τα αρσενικά ποντίκια σε τρεις ομάδες: στα ποντίκια που είχαν καθημερινά σεξουαλική επαφή με θηλυκά, στα ποντίκια που έκαναν σεξ μια φορά ανά δυο εβδομάδες και στα ποντίκια που δεν έκαναν καθόλου σεξ.

Τα αποτελέσματα εντυπωσίασαν τους επιστήμονες του πειράματος: ο εγκέφαλος των ποντικιών που έκαναν σεξ πιο συχνά από τα υπόλοιπα μεγάλωσε και οι συνάψεις μεταξύ των εγκεφαλικών κυττάρων τους πολλαπλασιάστηκαν. Αντίθετα, στα ποντίκια που δεν έκαναν καθόλου σεξ, δεν παρατηρήθηκε καμία αλλαγή! Το μυαλό τους έμεινε σε χαμηλή λειτουργία και συνέχισαν να ζουν στους παλιούς τους ρυθμούς.

Στη συνέχεια οι επιστήμονες έκαναν την ίδια έρευνα και στο ανθρώπινο είδος και επιβεβαίωσαν για ακόμα μία φορά πως σεξ και εξυπνάδα πάνε πακέτο

Ερώτηση!

Εσύ έχεις παρατηρήσει τις περιόδους που η σεξουαλική σου ζωή είναι στα up της, νιώθεις πιο ευφυής;