Έχει συμβεί σε όλους… Χωρίζεις, αλλά ο/η πρώην τριγυρίζει στο μυαλό σου ή τη ζωή σου. Κι εκεί που είχες αποφασίσει ότι αυτό το άτομο δεν κάνει για σένα, όλο και εξασθενούν οι λόγοι στη μνήμη σου. Κάπως έτσι, καταλήγεις σε γνώριμα λημέρια, συνήθως μπλέκοντας σε ένα φαύλο κύκλο με υποσχέσεις και απογοητεύσεις. Για να μην νομίζεις ότι είσαι ο μόνος στη Γη, έγινε έρευνα για το ζήτημα, μιας και το φαινόμενο είναι καθολικό.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Wisconsin και το Bowling Green State University διερεύνησαν πόσο συνηθισμένο είναι για τα νεαρά ζευγάρια να χωρίζουν και να τα ξαναβρίσκουν, καθώς και να επανασυνδέονται με τους πρώην τους.

Συμμετείχαν πάνω από 1.300 φοιτητές στο Οχάιο, από το γυμνάσιο (2001) έως το 2007, όταν ήταν μεταξύ των ηλικιών 17 και 24. Το 60% εξ αυτών δήλωσε ότι είχε ρομαντική σχέση κατά τα τελευταία δύο χρόνια. Λίγοι παραπάνω από τους μισούς (54%) από αυτούς βρίσκονταν σε σχέση στην οποία είχαν κάνει σεξ.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 44% των ζευγαριών που χώρισε τα ξαναβρήκε με τον/την πρώην του. Διαπίστωσαν, επίσης, ότι μεταξύ των ζευγαριών που είχαν κάνει σεξ, το 27% δήλωσε ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με έναν πρώην. Περισσότεροι από τους μισούς από αυτούς που είχαν σεξουαλική επαφή με έναν πρώην ανέφεραν επίσης ότι είχαν σεξουαλικές σχέσεις με κάποιον άλλο κατά την περίοδο του χωρισμού. Επομένως, ο πρώην ξεκάθαρα ήταν η εύκολη λύση, αλλά όχι απαραίτητα η No1 επιλογή.

Η συμβουλή μας

Λαμβάνοντας υπόψη ότι άλλες έρευνες έχει διαπιστώσει ότι το γεγονός ότι ο παλιός σύντροφός σου ξέρει καλύτερα τα γούστα σου στο σεξ, δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι μπαίνεις στον πειρασμό να τα ξαναβρείς με τον πρώην σου. Βέβαια, θα λέγαμε εμείς, υπάρχουν λόγοι που κατέληξες στην απόφασή να χωρίσετε και ίσως πρέπει να τους επαναφέρεις στη μνήμη σου όταν θα ξανασκεφτείς το ενδεχόμενο να τα ξαναβρείς με τον πρώην. Και κάτι τελευταίο, όταν σπάσει το γυαλί δεν ξανακολλάει -αυτό σημαίνει ότι ένας χωρισμός αφήνει μόνιμα σημάδια, τα οποία ψάχνουν ευκαιρία να επανεμφανιστούν στη σχέση σας σε περίπτωση επανασύνδεσης…