Μια βουτιά στη θάλασσα! Κάθε καλοκαίρι αυτή την στιγμή περιμένεις. Να βουτήξεις στα δροσερά νερά της, να κολυμπήσεις για λίγο (ή και πολύ) και να φύγει από πάνω σου όλο το άγχος της καθημερινότητας. Γιατί όμως το χρειάζεσαι τόσο; Τι σου προσφέρει η θάλασσα;

Σε αναζωογονεί πραγματικά, το λένε και οι επιστήμονες. Δεν είναι απλώς η ιδέα σου. Το θαλασσινό νερό, αποτελεί πηγή ευεξίας, καθώς περιέχει και τα 92 μεταλλικά στοιχεία (ασβέστιο, νάτριο, ιώδιο κτλ) που βρίσκονται στην φύση και τον οργανισμό σου. Γι’ αυτό και το κολύμπι, σου δίνει ενέργεια και βελτιώνει όχι μόνο την σωματική σου κατάσταση, αλλά και την ψυχολογική.

Μην ξεχνάς άλλωστε, ότι μπάνια στη θάλασσα προτείνουν και οι γιατροί, σε όσους υποφέρουν από ιγμορίτιδα, καθώς το αλατόνερο βελτιώνει την αναπνευστική λειτουργία.

Το κολύμπι αποτελεί και την καλύτερη άσκηση για όσους έχουν πρόβλημα άσθματος, καθώς η υγρή και ζεστή ατμόσφαιρα της θάλασσας βοηθάει στην άνετη αναπνοή. Το πλούσιο σε αλάτι θαλασσινό νερό ανακουφίζει και όσους πάσχουν από αιμορροϊδες, ενώ βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στα πόδια. Γι’ αυτό συστήνεται σε όσους υποφέρουν από φλεβικές παθήσεις.

 

Ήξερες ότι:

Ο πρώτος που αναφέρθηκε στις ευεργετικές ιδιότητες της θάλασσας ήταν ο Ιπποκράτης.