Το σκηνικό της ζωής του είναι μοιρασμένο μεταξύ Ελλάδας και Νέας Υόρκης. Το ίδιο και οι σελίδες του καινούριου του βιβλίου «Άδεια δωμάτια». Το ipop συνάντησε τον Χρήστο Τερζίδη στην Ελλάδα και τον ρώτησε για τη Νέα Υόρκη.

Για μένα υπάρχει ένα δεδομένο σχετικά με την Νέα Υόρκη. It’s the greatest City of all!!

Μακάριοι όσοι το αντιλαμβάνονται και προσπαθούν να επιβιώσουν, μακάριοι και όσοι δεν το αντιλαμβάνονται και αποχωρούν για να αφήσουν λίγα τετραγωνικά εκατοστά χώρου στο νέο αίμα. Αυτό, είναι η Νέα Υόρκη. Μία ζωντανή πόλη, όπου όλοι οι θνητοί που αναπνέουν ανάμεσα στους ουρανοξύστες της είναι το αίμα της. Και όσο συχνά ανανεώνεται αυτό το αίμα, τόσο πιο νέα μένει η πόλη. Σαν τους αειθαλείς ροκ σταρς που ανανεώνουν το αίμα τους κάθε δεύτερο καλοκαίρι σε κάποιο πανάκριβο μυστικό spa στις Ελβετικές Άλπεις. Αυτό είναι η Νέα Υόρκη. Μπορείς να μυρίσεις στα στενά της τον θάνατο που γυροφέρνει σε αυτή την γερασμένη πόλη αλλά έχει νικηθεί γιατί το αίμα συνεχίζει να κυλάει και να ανανεώνεται…

Και επειδή αυτή η πόλη πρωταγωνιστεί στο νέο μου μυθιστόρημα «Άδεια Δωμάτια», αποφάσισα να της αφιερώσω ένα quote στο οπισθόφυλλο.

Νέα Υόρκη. Η πόλη των γρήγορων ρυθμών και των εύκολων συναισθημάτων.

Πόσο αντιφατικά συναισθήματα προκάλεσε αυτή η πρόταση? Πόσο εύστοχη θα μπορούσε να είναι για ένα ψυχαναλυτή ο οποίος θα ήθελε μία αρχική διείσδυση στον ψυχισμό κάποιου υποκειμένου?

Πόσο τρομάζουν οι γρήγοροι ρυθμοί? Η ψυχική και σωματική κούραση που συνεπάγονται. Το επίπονο του να μπορέσει να είναι κανείς συνεπής σε αυτούς. Και ο φόβος του τι θα συμβεί όταν ως θνητό ον και ως μία μηχανή που έχει ημερομηνία λήξης, μία μέρα θα σταματήσει να ανταποκρίνεται σε αυτούς.

Πόσο ευτελή είναι τα εύκολα συναισθήματα? Αντίθετα με τα συναισθήματα που έχουν βάθος. Που τους διακατέχει μία σοφία και έχουν περάσει διά πυρός και σιδήρου για να αποδείξουν περίτρανα ότι δεν τα αγγίζει ο χρόνος.

Τα εύκολα συναισθήματα, προδίδουν εύκολους ανθρώπους…

Για μένα βέβαια το quote ήταν θετικό. Γιατί πιστεύω στους γρήγορους ρυθμούς. Γιατί πιστεύω ότι «αργία μήτηρ πάσης κακίας». Γιατί το «θέλω λίγο χρόνο για τον εαυτό μου» πάντοτε το χλεύαζα. Γιατί ο χρόνος που μας δόθηκε δανεικός είναι λίγος και δυστυχώς δεν γνωρίζουμε και πόσος. Δυστυχώς όλοι χρωστάμε έναν θάνατο σε αντάλλαγμα για την ζωή που μας δόθηκε. Και για αυτούς τους λόγους μόνο οι γρήγοροι ρυθμοί μπορούν να μας βοηθήσουν να ζήσουμε, να ευτυχήσουμε, να δημιουργήσουμε και να αφήσουμε το στίγμα μας σε αυτό τον κόσμο γιατί μπορεί να μην υπάρχει κόλαση ή παράδεισος ή και μετενσάρκωση μετά. Ίσως μόνο να μένουμε σε αυτή την γη μέσα από αυτά που αφήνουμε πίσω. Αν έχουμε κάτι να πούμε….

Και γιατί λατρεύω τα εύκολα συναισθήματα. Να ερωτεύομαι κάθε βράδυ. Φίλους, άγνωστους. Με πάθος και σαν να μην υπάρχει αύριο. Και με την ίδια ευκολία, αν δω ένα στίγμα πάνω τους, να μπορώ να τους γυρίσω την πλάτη χωρίς να αισχύνομαι ή να το φέρω βαρέως. Γιατί ο επόμενος μεγάλος έρωτας, ο επόμενος καλύτερος φίλος είναι εκεί έξω στους δρόμους της μεγαλούπολης και θα μου χαρίσει ένα πρώτο χαμόγελο εύκολα και χωρίς καμμία σκέψη. Ή δυσκολία…..

Και μόνο αυτή η πόλη, μου τα προσφέρει απλόχερα αυτά τα εύκολα και τα γρήγορα. Γιατί ποτέ δεν ήθελα να είμαι αργός και δύσκολος!

Και επειδή όπως λένε ότι μετά τα δέκα χρόνια που θα επιβιώσεις εκεί μπορείς να λέγεσαι Νεοϋρκέζος, είμαι σχεδόν στα μισά του δρόμου. Ελπίζω το άλλο μισό να είναι εύκολο και γρήγορο.

Info!

Η επίσημη παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28/04 (19.00) στο κατάστημα Public Συντάγματος. Κατά την παρουσίαση ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με τον Κωνσταντίνο Τζούμα.

Who is who!

Γεννημένος στην Κολωνία αλλά μεγαλωμένος στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης ο Χρήστος Τερζίδης ξεκίνησε την καριέρα του από το χώρο της δημοσιογραφίας ασχολούμενος με το μουσικό ρεπορτάζ. Τον Σεπτέμβριο του 1991 εξέδωσε το πρώτο free press που κυκλοφόρησε σε πανελλαδικό επίπεδο, το In Rock. Η αγάπη του για τη μουσική αλλά και η επιτυχία μουσικών διοργανώσεων που ανέλαβε τον οδήγησε σύντομα στο μουσικό μάνατζεμεντ συνδέοντας το όνομα του με ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής hip hop και ροκ σκηνής όπως ο Δημήτρης Πουλικάκος, οι Goin’ Through, οι ΝΕΒΜΑ, οι Professional Sinnerz, ο STAN και οι My Excuse. Από το 2010 επέκτεινε την επαγγελματική του δραστηριότητα στη Νέα Υόρκη με τη συνεταιρική σύσταση της Terret Entertainment. Έχει εκδώσει συνολικά τρία βιβλία Το Hip-Hop Δεν Σταματά (2003), …Και Το Τέλος Πάντα Κοντά (2009), Bright Nights (2010). Τα Άδεια Δωμάτια είναι το τέταρτο βιβλίο του.