Η νευρική ανορεξία δεν είναι απλά ένα πρόβλημα ή μια αρρώστια, πρόκειται για μία ψυχική διαταραχή που στην ουσία πλήττει όλο και νεότερες ηλικίες. Όσο, όμως, το ψάχνουν βλέπουμε ότι τα θύματα έχουν γίνει μέχρι και μικρά παιδιά ηλικίας 13-18 ετών.

Συγκεκριμένα, σε έρευνα που διεξήχθη από το University of Maryland Medical Center αποδείχθηκε πως η ψυχική διαταραχή που ακούει στο όνομα νευρική ανορεξία σχετίζεται με τον ακραίο φόβο του ατόμου για την απόκτηση βάρους αλλά και τα ενδότερα ψυχολογικά του προβλήματα. Τα άτομα που πλήττονται από την νευρική ανορεξία έχουν μια λάθος εικόνα για το σώμα τους και ενώ έχουν χάσει όλο το περιττό λίπος από πάνω τους νομίζουν πως πρέπει να αδυνατίσουν και άλλο για να αποκτήσουν το τέλειο κορμί και τις ιδανικές αναλογίες.

Όπως, υποστηρίζουν ,όμως, οι επιστήμονες που ασχολήθηκαν με τη συγκεκριμένη έρευνα η νευρική ανορεξία έχει βαθύτερα αίτια. Συνήθως, τα άτομα που πλήττονται από τη νευρική ανορεξία έχουν βαθύτερα συναισθηματικά προβλήματα που προσπαθούν να κρύψουν και να «λύσουν» με το να χάσουν βάρος. Εστιάζουν στο πρόβλημα των κιλών για να μην ψάξουν βαθύτερα μέσα τους να δουν τι τους φταίει.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το 65% των περιπτώσεων που πλήττονται από νευρική ανορεξία είναι νεαροί έφηβοι που βίωσαν την απογοήτευση από το οικογενειακό τους περιβάλλον, από το φιλικό ή έχουν πέσει ακόμα και θύματα bullying. Αυτά τα παιδιά ξεσπούν στο φαΐ και αφήσουν πίσω κρυμμένα τα βαθύτερα προβλήματά τους και τις απογοητεύσεις τους από τη ζωή

Συμβουλή!

Αν δεις και εσύ ότι το παιδί σου να αλλάζει τις διατροφικές του συνήθειες και προσπαθεί με κάθε τρόπο να χάσει όλο και περισσότερα κιλά, καλό θα ήταν να επισκεφτείτε μαζί κάποιον ειδικό με σκοπό να βρείτε λύση στο πρόβλημά του.