Η δημιουργικότητα ξεκινάει από μέσα σου! 6 τρόποι να την ενεργοποιήσεις

LIKE US ON FACEBOOK

Πολλές φορές τα εργαλεία για την αλλαγή ή για να κάνουμε τη διαφορά υπάρχουν μέσα μας, ακόμα κι αν δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει. Για να γίνεις δημιουργικός, δεν χρειάζεται να έχεις γεννηθεί με κληρονομικό χάρισμα, ούτε να έχεις μαθητεύσει δίπλα στον Πικάσο. Το κλειδί είναι στην αλλαγή σκέψης…

Πες: Είμαι δημιουργικός

Όταν δεν πιστεύεις ότι είσαι δημιουργικός δεν είσαι. Αν το πιστεύεις καλλιεργείς την ιδιότητα στον εαυτό σου. Όταν αποκτήσεις αυτοπεποίθηση, θα ενδιαφερθείς για το πώς θα εκφραστείς, οπότε είναι πιθανό να υιοθετήσεις τεχνικές και συνήθειες που όλες οι δημιουργικές ιδιοφυΐες παρουσιάζαν.

Η δημιουργική σκέψη θέλει δουλειά

Πρέπει να δείξεις πάθος και αποφασιστικότητα για να βάλεις τον εαυτό σου στη διαδικασία να αναπτύξει νέες και διαφορετικές ιδέες. Το επόμενο βήμα είναι η υπομονή και η καρτερικότητα. Όλες οι δημιουργικές ιδιοφυΐες δουλεύουν με μεγάλη ένταση και παράγουν πολλές διαφορετικές ιδέες -πολλές από τις οποίες είναι κακές. Ο Τόμας Έντισον είχε αναπτύξει πάνω από 3.000 διαφορετικά συστήματα για το φωτισμό.

Χρειάζεται εξάσκηση

Όταν παράγεις ιδέες, εξασκείς το μυαλό σου. Η διαδικασία της παραγωγής ιδεών αυξάνει τον αριθμό των συνάψεων μεταξύ των νευρώνων του εγκεφάλου σου και ενεργοποιεί το μυαλό. Κάθε ώρα που ξοδεύεις ενεργοποιώντας το μυαλό σου, η δημιουργικότητά σου. Σκέψου ότι κάνεις ένα σχέδιο κάθε μέρα, κάποια στιγμή θα γίνεις καλλιτέχνης -ίσως όχι ο Πικάσο, αλλά σίγουρα περισσότερο καλλιτέχνης από κάποιον που δεν προσπάθησε ποτέ.

Δεν υπάρχει σωστή απάντηση

Για τον Αριστοτέλη ο ουρανός ήταν μπλε ή όχι μπλε -ποτέ και τα δύο. Αυτός ο δυαδικός τρόπος σκέψης είναι δεσμευτικός. Άλλωστε, ο ουρανός είναι δισεκατομμύρια διαφορετικές αποχρώσεις του γαλάζιου… Η μόνη βεβαιότητα στη ζωή είναι η αβεβαιότητα. Όταν προσπαθείς να παράξεις νέες ιδέες, μην την κρίνεις κατά τη διάρκεια που αυτές προκύπτουν. Όλες οι ιδέες είναι διαφορετικές δυνατότητες -δημιούργησε όσες περισσότερες μπορείς πριν αποφασίσεις ποιες αξίζουν.

Δεν υπάρχει αποτυχία

Όταν δεν πετυχαίνεις κάτι, δεν σημαίνει ότι απέτυχες. Όσοι δεν κάνουν ποτέ λάθη δεν έχουν δοκιμάσει ποτέ κάτι καινούριο. Όταν ο Τόμας Έντισον είχε κάνει 10.000 αποτυχημένες προσπάθειες για να φτιάξει μια λάμπα, ένας βοηθός τον ρώτησε γιατί δεν τα παρατά. O Έντισον απάντησε «Έχω ανακαλύψει 10.000 πράγματα που δεν λειτουργούν».

Φτιάξε τη δική σου πραγματικότητα

Τα αυθεντικά δημιουργικά μυαλά βλέπουν κάτι εκεί που δεν υπάρχει. Όταν κανένας δεν είχε υπολογιστές, δύο αποτυχημένοι φοιτητές ο Bill Gates και o Steve Jobs αντιλήφθηκαν μια τεράστια ευκαιρία.
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved