Είναι 30 χρονών και κατάφερε με μοναδικό όπλο την φωνή του να μετακομίσει ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής για να τον ακούσουν! Το όνομα του είναι Ηλίας Καμπακάκης και αν δεν τον ξέρεις ακόμα, πίστεψε μας, θα τον γνωρίσεις σύντομα, πολύ καλά! Το iPop συνάντησε τον Ηλία λίγο πριν ανέβει στη σκηνή του κατάμεστου μα-γαζιού όπου εμφανίζεται στη Θεσσαλονίκη, και εξασφάλισε την πρώτη συνέντευξη του.

 1. Πως μπήκε η μουσική στη ζωή σου;
 2. Ξεκίνησα να ασχολούμαι με την μουσική από την ηλικία των 6, τότε κάθισα πρώτη φορά στο πιάνο μου. Έπαιρνα ένα μικρό walkman με δυνατότητα εγγραφής που μας είχε φέρει ο πατέρας μου, ηχογραφούσα τραγούδια που έπαιζε η τηλεόραση σε μια κασέτα και στη συνέχεια τα άκουγα και τα έπαιζα στο πιάνο.
 3. Είχες κάποια επιρροή από την οικογένεια;
 4. Καμία.. Ίσα-ίσα, μπορώ να πω ότι όταν κατάλαβαν οι δικοί μου πως ήθελα να ασχοληθώ και επαγγελματικά πλέον με την μουσική, δεν ήταν και το καλύτερο τους. Ήξεραν όμως ότι το είχα ήδη αποφασίσει και απλά δεν με εμπόδισαν.
 1. Πέρσι το καλοκαίρι έγινε το μεγάλο μπαμ με το τραγούδι «Παλιοπράγματα». Πως αισθάνθηκες μ’ αυτό το μπαμ;
 2. Το περσινό καλοκαίρι και μετά από συλλογική προσπάθεια, καταφέραμε να δείξουμε σε μια μερίδα του κόσμου την «πραμάτεια» μας, τι κάνουμε δηλαδή στα live μας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να συμπαθήσει ο κόσμος το συγκεκριμένο τραγούδι, το οποίο έγινε το εισιτήριο για να ξεκινήσει το ταξίδι μας, με περισσότερες πλέον στάσεις σε όλη την Ελλά-δα και στο εξωτερικό. Δεν έχουμε καταλάβει ούτε εγώ ούτε οι φίλοι μου ακόμα το «μπαμ» αλλά μπορώ να σου πω με σιγουριά ότι ο πρώτος στόχος μας έγινε πραγματικό-τητα. Να μπορέσουμε δηλαδή να δείξουμε στον κόσμο αυτό που κάνουμε. Αυτό ναι, σί-γουρα μας έκανε πολύ χαρούμενους! Κι εδώ ίσως πρέπει να εξηγήσω γιατί χρησιμοποιώ πληθυντικό. Ό,τι συμβαίνει είναι αποτέλεσμα της δουλειάς μιας παρέας, της παρέας μας, η όποια αποτελείται από την αφεντιά μου, τον Δημήτρη, τον Άκη και τον Αλέξη. Υπάρχουν κ άλλοι σε αυτοί την παρέα με τους οποίους δε συνεργαζόμαστε πάνω στο stage, παρόλα αυτά η συνεργασία με αυτούς, η γνώμη τους κ κυρίως η φιλία τους είναι πολύτιμη. Αυτοί είναι ο Βασίλης, ο Κώστας, ο Ρία, ο Νίκος, ο Ζαφείρης και ο Δημήτρης.
 3. Τώρα που το αποτέλεσμα της δουλειάς σου γίνεται ευρέως γνωστό, βλέπεις αλλαγές στη συμπεριφορά του κόσμου; Αλλαγή στη συμπεριφορά φίλων και γνωστών;
 4. Δε θα έλεγα ότι είμαι και το πιο κοινωνικό άτομο στον κόσμο και να σου πω την αλήθεια δεν πολυβγαίνω για να έρχομαι σε επαφή συχνά με πολύ κόσμο. Οι περισσότερες ευκαι-ρίες να βρεθώ με περισσότερο κόσμο από την παρέα μου είναι τα live. Οι φίλοι μου πα-ραμένουν αυτοί που ήταν, ανεξάρτητα από το τι απήχηση έχει αυτό που κάνω.
 5. Η Θεσσαλονίκη είναι η βάση σου, σκέφτεσαι να κατηφορίσεις στην Αθήνα όπου οι ευκαιρίες είναι περισσότερες;
 6. Έχουμε επιλέξει να προσπαθούμε να εμφανιζόμαστε σε όλα τα μέρη της Ελλάδας, ένα από τα όποια είναι και η Αθήνα! Οι μέρες μας βρίσκουν να κοιμόμαστε άλλοτε σε κάποιο ξενοδοχείο της Αθήνας, άλλοτε σε κάποιο της Κρήτης, άλλοτε στο σπίτι μας στην Θεσσαλονίκη. Πέρα από τα live όμως δεν σκοπεύω να αφήσω το σπίτι μου στην Θεσσαλονίκη για να μείνω κάπου αλλού. Τουλάχιστον όχι τώρα.
 1. Εδώ και αυτά χρόνια είναι πολύ της μόδας τα μουσικά talent shows. Θα σκεφτόσουν να πας σε κάποιο από αυτά;
 2. Δεν έχει τύχει να το σκεφτώ ποτέ, ίσως γιατί ήμουν από τους τυχερούς και δεν σταμάτησα ποτέ να τραγουδώ, οπότε δεν είχα και την ευκαιρία να το κάνω. Νομίζω όμως πως θέλει κότσια να εκτεθείς και να κριθείς μπροστά σε τόσο κόσμο και μάλλον εγώ δεν τα έχω, οπότε θα μου ήταν δύσκολο να συμμετέχω.
 3. Το τραγούδι, με το οποίο έγινες γνωστός λέει: «Πήρα τα κλειδιά μου, τη θολή ματιά μου… Φεύγοντας ξέχασα να πάρω την καρδιά μου, και κάτι παλιοπράγματα» βασισμένο σε αληθινή ιστορία; Φεύγεις από μία σχέση;
 4. Όταν βγαίνω από μια σχέση αυτό που δεν κάνω σίγουρα είναι να κάτσω σπίτι μου να γράφω τραγούδια. Όταν όμως περάσει ο καιρός και ηρεμήσει το μυαλό, τότε πλέον μπο-ρώ να πάρω χαρτί, μολυβί κ την κιθάρα μου και να προσπαθήσω να γράψω κάτι, έχοντας βέβαια στο μυαλό μου πράγματα που μου έχουν συμβεί! Αν χρειαστεί φεύγω από μια σχέση, το έχω κάνει, προσπαθώ όμως να είμαι όσο πιο δίκαιος μπορώ.

 1. «Μα είναι ρόδα και γυρίζει» τελικά; Πιστεύεις ότι η ζωή μας φέρνει ότι αξίζουμε;
 2. Ναι, πιστεύω ότι μ έναν μαγικό τρόπο στη ζωή ό,τι δίνουμε αυτό παίρνουμε. Αυτό συμ-βαίνει στη ζωή μου τουλάχιστον! Το συγκεκριμένο τραγούδι, όμως, γράφτηκε για όσους προσποιούνται τους ευτυχισμένους ενώ στην ουσία έχουν αφήσει πίσω τους κάτι που τουλάχιστον ήταν αληθινό! Νομίζω πως ειδικά στο συναισθηματικό τομέα οι άνθρωποι δεν πρέπει να φοράμε μάσκες και ότι είναι καλύτερο να κάνουμε αυτό που πραγματικά μας κάνει ευτυχισμένους.

Δες το νέο video clip του Ηλία Καμπακάκη για το τραγούδι “Ρόδα”

 1. Που σε βρίσκουμε αυτή τη περίοδο;
 2. On the road με τους φίλους μου για τα επόμενα live! Μερικοί από τους επομένους σταθ-μούς είναι: η Θεσσαλονίκη, η Σκιάθος, η Μύκονος, η Αθηνά, η Κως, η Κέρκυρα, η Κρήτη, κλπ.
 3. Επόμενα επαγγελματικά σχέδια;
 4. Έχουμε ετοιμάσει κάποια καινούργια τραγούδια και βρισκόμαστε στο studio ηχογραφώντας τα καινούργια. Σε ό,τι αφορά στις επόμενες εμφανίσεις, οι συνεργάτες μου ενημερώνουμε τους φίλους μας, μέσα από τη σελίδα μου στο Facebook!