Μια ερώτηση και αμέσως έρχονται στο μυαλό σου χαρούμενες παιδικές φατσούλες από ευτυχισμένα παιδιά και δυνατά γέλια. Τι νομίζεις όμως ότι επηρεάζει πραγματικά τα παιδιά, ίσως πρόκειται για ένα νέο παιχνίδι, ένα μεγάλο παγωτό, ή μια βόλτα στη φύση; Την απάντηση, κανονικά, θα έπρεπε να την ψάξουμε ρωτώντας τα ίδια τα παιδιά, αλλά έχουμε και μία έρευνα που μπορεί να μας βοηθήσει ουσιαστικά.

Πρόσφατη έρευνα, σχετικά με την παιδική ευτυχία, που παρουσιάστηκε στο Γραφείο Ερευνών της UNICEF έγινε γνωστό, ότι τα δικά μας παιδιά, δηλαδή τα Ελληνόπουλα βρίσκονται 5 θέση ικανοποίησης και ευημερίας. Η έρευνα αυτή ήρθε να μας αποδείξει ότι ακόμα και στην οικονομική κρίση τα παιδιά χαμογελούν, κάτι που σημαίνει πως τα πλούτη δεν φέρνουν την ευτυχία.

Η πραγματική ευτυχία του παιδιού αναπτύσσεται σε ένα υγιές οικογενειακό περιβάλλον που οι δεσμοί γονέων παιδιού, βασίζονται στην αγάπη και στη συνεννόηση. Αξίζει, δε, να τονιστεί ότι τα μοναχοπαίδια δεν είναι τόσο χαμογελαστά όσο τα παιδιά που έχουν και άλλα αδέρφια όσο και αν αυτά να τσακώνονται μεταξύ τους.

Η ευτυχία επίσης εξαρτάται και από γενετικούς παράγοντες αλλά και με την κληρονομικότητα που αυτό μας δείχνει ότι ευδιάθετοι ενήλικες έχουν περισσότερες ελπίδες να γεννήσουν χαρούμενα παιδιά.

Για αυτό χαμογελάστε και μεταδώστε το στα παιδία σας, κάνει καλό!