Μπορεί απάντηση που θα σκεφτείς να είναι άμεση στο ερώτημα, που έχεις περισσότερο άγχος, και το μυαλό σου να πηγαίνει υποσυνείδητα στο να πεις «στη δουλειά», οι έρευνες, όμως, λένε πως έχεις άδικο και μας ανατρέπει όσα πιστεύαμε μέχρι σήμερα!

Σύμφωνα με την έρευνα του Penn State των ΗΠΑ, η οποία δημοσιεύθηκε μέσω του κοινωνικού φορέα Council on Contemporary Families του πανεπιστημίου του Μαϊάμι, οι άνθρωποι έχουν λιγότερο στρες τις ώρες που είναι στην δουλειά. Η επιστημονική εξήγηση είναι ότι, οι ώρες που περνάει ο μέσος εργαζόμενος στο γραφείο, έχουν γίνει ένα κομμάτι της καθημερινής ρουτίνας του και του δημιουργεί αίσθημα σταθερότητας!

Στην εργασία, οι άνθρωποι κατά κανόνα διεκπεραιώνουν απλά ορισμένα καθήκοντα. Τόσο τα άτομα με χαμηλά όσο και εκείνα με υψηλά εισοδήματα είναι σε θέση να εστιάσουν την προσοχή τους και να ολοκληρώσουν δραστηριότητες, τις οποίες γνωρίζουν καλά και επαναλαμβάνουν αυτούσιες σχεδόν καθημερινά. Μάλιστα, τα άτομα με χαμηλότερα εισοδήματα έχουν μεγαλύτερη μείωση του άγχους στην εργασία. (λογικό!)

Στην έρευνα συμμετείχαν 122 εργαζόμενοι, τους οποίους οι ερευνητές παρακολουθούσαν και κατέγραφαν τα επίπεδα της κορτιζόλης, η οποία είναι γνωστή και ως “η ορμόνη του στρες”, στο αίμα τους. Με αυτό ως βάση, αξιολογούσαν σε κάθε περίπτωση την ψυχική διάθεση και το επίπεδο του στρες των συμμετεχόντων.

Μπορεί το δείγμα να είναι μικρό αλλά τα αποτελέσματα, ακολουθούν τη λογική σκέψη! Άρα, αφού τα επίπεδα του στρες είναι χαμηλά στη δουλειά είναι στο χέρι σου να τα διατηρήσεις χαμηλά και στο σπίτι!