Στα παλιά χρόνια που δεν είχαν την απαιτούμενη γνώση, ένας αριστερόχειρας φαίνονταν παράξενος μπροστά στους υπόλοιπους που έγραφαν με το δεξί τους χέρι. Με το πέρασμα, όμως, του χρόνου όλα αυτά άλλαξαν! Ένας αριστερόχειρας άνθρωπος πλέον δεν είναι ούτε δακτυλοδεικτούμενος ούτε αποτελεί έκπληξη για όλους, είναι φυσιολογικός σαν όλους τους άλλους απλά γράφει με το αριστερό του χέρι.

Οι αριστερόχειρες έχει αποδειχθεί ότι είναι πιο έξυπνοι ακόμα και πιο ευρηματικοί άνθρωποι και αυτό φυσικά αποκαλύπτεται και από διάφορες έρευνες που έχουν γίνει ανά καιρούς. Ακόμα και η όρασή τους φαίνεται να είναι καλύτερη από τους ανθρώπους που γράφουν με το δεξί χέρι και αυτό είναι καθαρά θέμα εγκεφάλου.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης που αναφέρονταν στην ανθρώπινη όραση, οι επιστήμονες σύγκριναν 300 άτομα που γράφουν με το δεξί χέρι με άλλα 300 που γράφουν με το αριστερό και έκαναν το παρακάτω πείραμα: Τα έβαλαν ανά ομάδες των δέκα να κάνουν υποθαλάσσιες εξερευνήσεις για να συγκρίνουν αυτά που έβλεπαν έχοντας τα μάτια σου ανοιχτά. Το αποτέλεσμα ήταν ακριβώς αυτό που περίμεναν, αυτοί που έβλεπαν καλύτερα στο βυθό και διέκριναν με γυμνά μάτια και με μεγαλύτερη ευκρίνεια τα πάντα, ήταν οι αριστερόχειρες.

Το ήξερες αυτό;

Ο Αριστοτέλης, ο Νίτσε, η Ζαν ντ’ Αρκ, ο Αϊνστάιν, ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Ιούλιος Καίσαρας, η Μαρί Κιουρί, ο Μπιλ Γκέιτς, ο Φραντς Κάφκα και ο Μαρκ Τουέιν ήταν όλοι αριστερόχειρες.