Ο χωρισμός δεν έχει χρονικό όριο, κανείς μα κανείς στην κυριολεξία δεν θα σου εξασφαλίζει, ότι επειδή έκλεισες τα πρώτα είκοσι και οδεύεις σε παραπάνω δεν θα πάρεις ποτέ  διαζύγιο.

Αρχικά θα θέλαμε να σε ενημερώσουμε ότι η λέξη διαζύγιο είναι απλά ένα χαρτί που οκ έχει λίγες παραπάνω υπογραφές από τα απλά, αλλά το ουσιαστικό διαζύγιο που σημαίνει και την  διάλυση του έγγαμου βίου την καταλαβαίνεις όταν η επαφή σας… πάει περίπατο. Όταν, λοιπόν, τα βράδια οι πατούσες σας στην καλύτερη δεν ενώνονται και στην χειρότερη δεν βλέπεις καν το έτερον σου ήμισυ στην διπλανή θέση του κρεβατιού, καλό θα ήταν το λαμπάκι σου να ανάψει όχι απλά στο κόκκινο, αλλά στο κάτα κόκκινο.

Γιατί, όμως, αφού ξεπέρασες την κρίση των τριών, των εφτά και των δεκατεσσάρων ετών (που είναι και οι πιο γνωστές) τώρα στα είκοσι τα βρήκες σκούρα και είσαι έτοιμη ή να φύγεις με τη θέληση ή απλά αναγκαστικά γιατί τη θέση σου ετοιμάζεται να πάρει μια άλλη, νεότερη γυναίκα.

Σαφώς και δεν τα βγάζουμε από το μυαλό μας, έρευνες που έγιναν στο Αμερικάνικο Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας αποδεικνύουν πως το 20% των μακροχρόνιων γάμων, τελειώνει μετά την εικοσαετία. Έτσι, οι κύριοι λόγοι που τα ζευγάρια βγάζουν τη βέρα από το δεξί και παίρνουν  επίσημα πλέον διαζύγιο μετά από είκοσι χρόνια γάμου είναι οι εξής και θα σου τους πούμε με το δικό μας απλό τρόπο:

  • Υπάρχει άλλη : Συνήθως αυτός που διαλύει το γάμο είναι ο άντρας και ο λόγος φυσικά είναι πολύ απλός. Η νέα του αγαπημένη έγινε κτητική, δεν μπορεί πλέον να τον μοιράζεται και έτσι εσύ φεύγεις και αυτή μένει.
  • Ανία, βαρεμάρα: Τόσα χρόνια κάνατε και οι δύο υπομονή αλλά τώρα το ποτήρι πάει ξεχείλισε, αποφασίσατε από κοινού (αν λειτουργήσατε πολιτισμένα) ότι δεν πάει άλλο και πήρατε τα κουβαδάκια σας  και πάτε σε άλλη παραλία που εσείς θα επιλέξετε αν είναι μοναχική ή με πολυκοσμία.
  • Τα παιδιά μεγάλωσαν: Όταν μια σχέση έχει φθαρεί τα παιδιά είναι το μόνο που ενώνει το ζευγάρι και όχι άδικα αφού πρόκειται για κομμάτι από το σώμα και την ψυχή και των δύο. Τώρα, όμως, που τα παιδιά ενηλικιώθηκαν και έφυγαν από το σπίτι, οι τσακωμοί σας έκαναν πιο δυναμικό comeback από ποτέ. Η αγάπη χάθηκε και τώρα που δεν υπάρχει η συντροφιά τους στο σπίτι, οι τσακωμοί δεν έχουν όριο.
Συμβουλή!

Μην τα βάζουμε μόνο με τους άντρες, η σχέση όπως είπαμε θέλει δύο οπότε καλό θα ήταν να σκεφτείς που έφταιξες και εσύ! Αλλά αν δεν τα κατάφερες είκοσι χρόνια, νομίζουμε πως δεν έχεις άλλα περιθώρια.