Κάθε γειτονιά έχει και το δικό της στοιχειωμένο σπίτι. Συνήθως είναι σπίτια τα οποία μένουν ακατοίκητα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Στην ιστορία όμως υπάρχουν διάσημα στοιχειωμένα σπίτια, κάστρα και πλοία, στα οποία, σύμφωνα με μαρτυρίες όντως έχουν δείξει τα σημάδια για να χαρακτηριστούν στοιχειωμένα. Τώρα αν πιστεύεις ή δεν πιστεύεις σε αυτά είναι δική σου υπόθεση, διάβασε τις ιστορίες και βγάλε ότι συμπέρασμα θέλεις!

Το πλοίο Queen Mary

Το πλοίο αρχικά μετέφερε ναύτες κατά τη διάρκεια πολέμου. Αργότερα ήταν κρουαζιερόπλοιο, μέχρι να αγοραστεί από τη πόλη Long Beach στην Καλιφόρνια, για να γίνει πολυτελές ξενοδοχείο. Έχουν ακουστεί πολλές ιστορίες κυρίως για το μηχανοστάσιο του πλοίου, όπου κατά τη διάρκεια μιας φωτιάς, ένας ναύτης προσπαθώντας να ξεφύγει, τον συνέθλιψε μια πόρτα. Και οι μύθοι συνεχίζονται, για μια γυναίκα ντυμένη στα λευκά , για μια γυναίκα με μαγιό του 1930 που παραμένει πάντα στη πισίνα, για χορευτές – φαντάσματα. Επισκέπτες του πλοίου μαρτυρούν, ότι έπιπλα μετακινούνται μόνα τους, εμφανίζονται άγνωστες μορφές και νιώθουν αόρατα χέρια να τους ακουμπούν. Τέλος, έχει ακουστεί ότι από μια σύγκρουση του πλοίου κατά τη διάρκεια πολέμου, σκοτώθηκαν 300 ναύτες που στοιχειώνουν το πλοίο.

Το σπίτι του Whaley

Το σπίτι του Whaley χτίστηκε από τον Tomas Whaley, το 1857 στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια. Χτίστηκε πάνω σε νεκροταφείο και θεωρείται το πιο στοιχειωμένο σπίτι των Ηνωμένων Πολιτειών. Σύμφωνα με μάρτυρες, ο οίκος φιλοξενεί πολλά φαντάσματα. Ένα από αυτά είναι ένα κοριτσάκι που κρεμάστηκε από λάθος , ένας κλέφτης που χτυπήθηκε μέχρι θανάτου με ρόπαλο και μπορείς να τον ακούσεις στις σκάλες του σπιτιού ενώ πολλές φορές, επισκέπτες του σπιτιού, αναφέρουν τη μορφή μιας κοκκινομάλλας (πιθανολογούν ότι είναι η κόρη του Whaley). Ο Hanz Holzer ο διασημότερος κυνηγός φαντασμάτων θεωρεί ότι πράγματι, το σπίτι του Whaley είναι το πιο στοιχειωμένο σε ολόκληρη την Αμερική.

Το κάστρο του Εδιμβούργου

Το κάστρο του Εδιμβούργου στη Σκωτία, έχει χτιστεί πριν από 900 χρόνια περίπου. Στα κελιά του κάστρου, μάρτυρες υποστηρίζουν ότι έχουν δει πολλά φαντάσματα να περπατούν στους διαδρόμους. Αποτελεί μια φυλακή εγκλωβισμένων ψυχών που βασανίστηκαν σε αυτά τα μπουντρούμια. Συγκεκριμένα αναφέρουν για το φάντασμα ενός χωρικού, για πνεύματα Γάλλων αιχμάλωτών, ακόμα και για το φάντασμα ενός σκύλου. Νιώθουν το άγγιγμα τους. Ο καθένας έχει να πει και μια διαφορετική εμπειρία. Δεν είναι τυχαίο που θεωρείται το πιο στοιχειωμένο μέρος σε όλη την Ευρώπη.

Το κάστρο Bhangah

Η είσοδος στο αρχαίο κάστρο Bhangah, μετά τη δύση του ηλίου, έχει απαγορευτεί από την κυβέρνηση της Ινδίας. Ο μύθος αναφέρει για έναν μάγο που έριξε βαριά κατάρα στη πόλη επειδή τον απαρνήθηκε μια όμορφη γυναίκα. Λόγω της κατάρας, αμέσως ξεκίνησαν οι πόλεμοι και οι λοιμοί. Το 1700 εγκαταλείφθηκε για πάντα ολόκληρη η πόλη.

Ο Πύργος του Λονδίνου

Πριν από 1000 χρόνια, στον Πύργο του Λονδίνου, πραγματοποιούνταν εκτελέσεις και βασανιστήρια. Πολλοί μάρτυρες έχουν αναφέρει την ύπαρξη φαντασμάτων, όπως το φάντασμα της Jane Grey που εμφανίζεται πάντα την ημέρα της εκτέλεσης της. Το φάντασμα της Ann Boleyn που ήταν η σύζυγος του Ερρίκου του 8ου. Αλλά και το πιο γνωστό φάντασμα του Πύργου, της Κόμισσας Σάλσμπουρι. Είχε καταδικαστεί σε θάνατο λόγο εγκληματικής δράσης και την ώρα της εκτέλεσης, κατάφερε να ξεφύγει από τους φρουρούς αλλά στο τέλος την έπιασαν με αποτέλεσμα ο δήμιος να την διαμελήσει. Πολλές ακόμα φρικτές ιστορίες, έχουν ακουστεί για τον Πύργο και θα ακούγονται. Μ’αυτό τον τρόπο θα διατηρηθεί και ο μύθος του!

Photos: simplonpc.co.uk, hmdb.org, shaunkillenphotography.com, indiamike.com, lonelyplanet.com