Μην πάει το μυαλό σου σε χοντρά κοκάλινα γυαλιά ή για παράδειγμα το να κουβαλάς ένα βιβλίο ως μόνιμο αξεσουάρ. Υπάρχουν κόλπα, που προκύπτουν από την ίδια την επιστήμη που μπορείς να κάνεις, για να κοροϊδέψεις τους πάντες ότι είσαι έξυπνος. Ευτυχώς το να μοιάζεις πιο έξυπνος είναι πολύ ευκολότερο από το να είσαι έξυπνος.

 1. Μίλα με εκφραστικότητα

  Δεν έχει σημασία τι λες, είναι πώς το λες. Για να μοιάζεις πιο έξυπνος βάλε ενέργεια στη φωνή σου και προσπάθησε να έχεις ποικιλία στον τόνο. Προσπάθησε να δίνεις έμφαση με τη φωνή σου σε σημαντικές λέξεις.

 2. Καλύψου

  Οι έξυπνοι άνθρωποι δεν εκθέτουν το δέρμα τους. Αν θες οι άλλοι να νομίζουν ότι είσαι έξυπνος, μη φοράς αποκαλυπτικά ρούχα. Ο αυθεντικός σπασίκλας  καλύπτει το σώμα του από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Επίσης, ιδανικά, ξέχνα το ηλιοκαμένο κορμί -πρέπει να είσαι χλωμός. Η επιστήμη λέει ότι όταν οι άνθρωποι βλέπουν εκτεθειμένο δέρμα, σκέφτονται το σώμα, όχι το μυαλό.

 3. Κάνε περισσότερη επαφή με τα μάτια

  Υπάρχουν πολιτισμικές διαφορές, αλλά οι Δυτικοί συνήθως θεωρούν ότι όσοι κοιτούν περισσότερο τον άλλο στα μάτια έχουν αυτοπεποίθηση, αρκεί να μην έχουν το ύφος του τρελού.
  Τείνουν επίσης να συνδέουν τη μεγαλύτερη οπτική επαφή με ισχυρότερες ηγετικές ικανότητες, μεγαλύτερη επιθετικότητα και δύναμη και θεωρούνται ότι έχουν λιγότερο άγχος και μεγαλύτερη ευφυΐα.

 4. Κοιμήσου αργά

  Οι άνθρωποι που είναι πιο έξυπνοι τείνουν να πηγαίνουν για ύπνο αργότερα και να ξυπνούν επίσης πιο αργά. Αν δεν αντέχεις να μείνεις ξύπνιος, βάλε ξυπνητήρι στις 3:00 π.μ. και στείλε ένα μήνυμα ή μέιλ εκείνη την ώρα και καλά ότι ήσουν ξύπνιος. Και σκεφτόσουν…

 5. Να ανησυχείς υπερβολικά πολύ

  Οι άνθρωποι υψηλής νοημοσύνης είναι πιο επιρρεπείς στο άγχος από ό, τι εκείνοι που έχουν μέτρια νοημοσύνη. Έτσι, να μοιάζεις αγχώδης και νευρικός, ακόμα κι αν μέσα σου είσαι ήρεμος σαν yogi και χαλλλαρός σαν Σαλονικιός.

 6. Χαμογέλα

  Μεταξύ ανησυχίας, άγχους και πανικού σκάσε κι ένα χαμόγελο. Οι χαμογελαστοί άνθρωποι φαίνονται πιο ευφυείς, σύμφωνα με μελέτες.

 7. Έχε κατάλληλη στάση του σώματος

  Ένα χαμόγελο δεν αρκεί. Η γλώσσα του σώματος θα πει στους άλλους ότι είσαι έξυπνος, πριν χρειαστεί να ανοίξεις το στόμα σου. Στάσου όρθιος, όρθωσε το ανάστημά σου και προσέγγισε τους άλλους: όλα αυτά δείχνουν ότι έχεις αυτοπεποίθηση και δυναμισμό.

 8. Άλλαξε το όνομά σου

  Και μην το κάνεις κάτι τέτοιο. Υπάρχει μια περίεργη αντίληψη στους ανθρώπους ότι κάτι που είναι πιο κατανοητό είναι πιο πιθανό να το πιστέψουν. Για να εμπνέεις αξιοπιστία, λοιπόν, αρκεί να αλλάξεις το όνομά σου. Στις ταινίες το κάνουν όλη την ώρα!

 9. Υιοθέτησε ένα αρχικό στο όνομά σου.

  Μη συστήνεσαι Πέτρος Νικολάου, αλλά Πέτρος Α. Νικολάου. Το μεσαίο αυτό γραμματάκι υποτίθεται ότι δίνει κύρος και σε κάνει να φαίνεσαι πιο έξυπνος.

 10. Απλά πίστεψέ το

  Όντως οι μελέτες δείχνουν ότι μόνο πιστεύοντας ότι είσαι έξυπνος είναι αρκετό για να μοιάζεις πιο έξυπνος. Οπότε άσε τις μετριοπάθειες και τις συστολές, γιατί η εξυπνάδα ξεκινά από μέσα σου.