Έχεις φάει όλη τη ζέστη του καλοκαιριού κουβαλώντας στην κοιλιά σου το μικρό σου πλασμάτακι. Και ξέρουμε πως υπήρξαν αμέτρητες φορές καθημερινά που ευχήθηκες να είχες ήδη γεννήσει για να ένιωθες πιο ανάλαφρη και ξεκούραστη! Πάρε αμέσως πίσω την ευχή σου, γιατί μια νέα έρευνα έρχεται να σου δηλώσει πως στο τέλος του καλοκαιριού γεννιούνται ψηλότερα παιδιά! Και επειδή εσύ θες το παιδί σου να είναι ψηλό, καλό θα ήταν να περιμένεις!

Σύμφωνα, λοιπόν, με έρευνα που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, έγινε γνωστό πως τα παιδιά που γεννιούνται λίγο μετά το τέλος του καλοκαιριού ή και τις πρώτες μέρες του φθινοπώρου διαφέρουν από όσα γεννήθηκαν πιο πριν. Συγκεκριμένα, τα οστά τους είναι πιο πλατιά αλλά επίσης και πιο ψηλά κατά ένα περίπου εκατοστό.

Γιατί, όμως,γεννιούνται ψηλότερα παιδιά το καλοκαίρι;

Το καλοκαίρι οι μέλλουσες μητέρες έρχονται συχνότερα σε επαφή με τον ήλιο και αυξάνεται η βιταμίνη D του οργανισμού τους που συμβάλει στην αύξηση του βάρους και του ύψους του βρέφους! Εκτός, όμως, από τις εξωτερικές συνθήκες που συμβάλουν στη γέννηση ψηλότερων παιδιών, η τροφή των εγκύων τους καλοκαιρινούς είναι καλύτερη. Τα φρούτα είναι πιο θρεπτικά δεν περιέχουν τόσες ορμόνες όσες τα φρούτα του χειμώνα και έτσι, η ανάπτυξη του βρέφους είναι ευκολότερη και πιο σωστή!

Συμβουλή!

Σταμάτα να γκρινιάζεις μέλλουσα μητέρα και κάνε λίγο υπομονή! Ο Αύγουστος μπήκε και το παιδί σου σε λίγο καιρό θα γεννηθεί!