Μην μας κοιτάς με μισό μάτι! Δεν είμαστε απάνθρωποι, ψυχροί, αναίσθητοι… Κι εμείς βρίσκουμε ότι τα (περισσότερα) μωρά είναι τόσο γλυκά -είμαστε εντελώς φυσιολογικοί: τους κάνουμε φωνούλες, τσιμπάμε μάγουλα και λέμε πες μαμάαα.

Αλλά τι είναι αυτό που τα κάνει γλυκά; Κι όμως υπάρχει έρευνα γι’ αυτό! Η έρευνα αναφέρει ότι τα παχουλά μαγουλάκια, το μικρό πιγούνι, η μυτούλα, τα μεγάλα μάτια και το ροδαλό πρόσωπο κάνουν χαριτωμένο κάθε μωράκι.

Δες το και οπτικοποιημένο σε αυτό το animation:

Η φόρμουλα ισχύει και για τους ενήλικες. Η έρευνα αναφέρει ότι σε όσους άντρες, αλλά και γυναίκες εντοπίζονται τα παραπάνω χαρακτηριστικά, τείνουν να συμβάλλουν στη γλυκύτητα τους και όταν γίνουν ενήλικοι. Μάλιστα, με προσαρμογή κάποιων χαρακτηριστικών με Photoshop ώστε να ταιριάζουν στη φόρμουλα γλυκύτητας, αυξήθηκε και το πόσο γλυκοί θεωρούνταν οι άνθρωποι έως και 20%. H Emma Stone θεωρείται παράδειγμα ενήλικα με τέτοια χαρακτηριστικά.

Πώς κατέληξαν στη φόρμουλα της γλυκύτητας

Είναι η πρώτη φορά που οι επιστήμονες επινόησαν έναν τύπο που καθορίζει ποια είναι τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά που θεωρούνται πιο χαριτωμένα.
Οι επιστήμονες από το
St Andrew’s University School of Psychology and Neuroscience ζήτησαν από 90 ενήλικες να αξιολογήσουν τη γλυκύτητα 200 παιδιών. Λογισμικό χρησιμοποιήθηκε για να αναγνωρίσει τα χαρακτηριστικά που ήταν κοινά στα 20 πιο γλυκά πρόσωπα. Τα χαρακτηριστικά αυτά ας πούμε, εντοπίζονται επίσης σε χαρακτήρες της Disney.