Σε γενικές γραμμές ήταν κοινό μυστικό πως πολλά ζευγάρια καθυστερούν να βγάλουν διαζύγιο, καθώς περιμένουν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους. Τώρα έρχεται και η επιστήμη να το επισφραγίσει αυτό με πρόσφατη έρευνα.

Σε μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο The American Journal Of Sociology, οι ερευνητές ανέφεραν ότι οι γονείς στις Ηνωμένες Πολιτείες –όπου και πραγματοποιήθηκε η έρευνα- περιμένουν όλο κι περισσότερο να μεγαλώσουν τα παιδιά τους μέχρι να ξεκινήσουν τις διαδικασίες του διαζυγίου για να μην τραυματίσουν την παιδική τους ηλικία.

Οι γονείς, λοιπόν, σύμφωνα με τους ερευνητές, περιμένουν τα παιδιά τους να γίνουν 9- 10 ετών ώστε να είναι διανοητικά ικανά να αντιληφθούν ότι συμβαίνει στο περιβάλλον τους και να μην είναι αφόρητα επώδυνη αυτή η αλλαγή. Βεβαίως, τα παιδιά σ αυτή την ηλικία καταγράφουν με κάθε λεπτομέρεια τα γεγονότα της ζωής τους και μπορούν να τα ανακαλέσουν και σε πολύ μεγαλύτερες ηλικίες.

Στόχος των γονιών, είναι τα παιδιά να έχουν συλλέξει αρκετές χαρούμενες αναμνήσεις από γιορτές, γενέθλια, οικογενειακές συγκεντρώσεις ώστε να μην τραυματιστούν όταν φτάσουν στην εφηβεία εξαιτίας της διαλυμένης οικογένειας.

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι με την αναβολή του διαζυγίου τους, οι γονείς καταφέρνουν να κάνουν τα παιδιά τους να πιστέψουν ότι δεν είναι εκείνα υπεύθυνα για την τροπή που πήρε η σχέση τους.

Σημείωση!

Αν σε ενδιαφέρει να μάθεις περισσότερα για το παιδί και το διαζύγιο, θυμήσου όσα είπε η Αθηναΐς Νέγκα με την ψυχολόγο Λίζα Βάρβογλη επί του θέματος!