Πόσες φορές έχεις σκεφτεί αυτά τα φιλιά που βλέπεις στις ταινίες κρατούν αρκετά λεπτά και μοιάζουν τόσο ονειρικά που σου αποκαλύπτουν ότι αυτός είναι το άλλο σου μισό; Αν πάλι είσαι από τις τυχερές μπορεί ήδη να το έχεις ζήσει. Ότι από τα δύο και να σου έχει συμβεί, εμείς ήρθαμε να σου επιβεβαιώσουμε, ότι ναι, ένα του φιλί είναι αρκετό εκτός από το να απογειώσει την ερωτική σου ζωή να σου δηλώσει πως αυτός ο άντρας, ήρθε για να μείνει και να σε σημαδέψει για πάντα.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, θέλησαν να δώσουν μια πιο αντικειμενική άποψη για το επίμαχο ζήτημα του ταιριαστού φιλιού, έτσι ζήτησαν από άντρες και γυναίκες ηλικίας 18 έως 63 ετών να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο.

Το συμπέρασμα που βγήκε, ήταν φυσικά αυτό που περιμέναμε και δικαίωσε όλους εμάς τους ρομαντικούς. Τα δύο φύλα συμφώνησαν στο αποτέλεσμα, καθώς κρίνουν πως το φιλί, η πρώτη δηλαδή ένωση των ατόμων, αρκεί, για να επιλέξουμε τον ιδανικό σύντροφο αφού μας βοηθά να αποκαλύψουμε τη γενετική ή μη καταλληλότητα του υποψήφιου άλλου μας μισού.

Μπορεί, βέβαια, η αξιολόγηση στο μυαλό μας να γίνει χωρίς καν να το καταλάβουμε, τελείως ασυναίσθητα δηλαδή. Ενώ, ούτε ο επικεφαλής της έρευνας, Ρίτσαρντ Ντένμπαρ, καθηγητής ανθρωπολογίας δεν μπόρεσε να εξηγήσει πως το φιλί είναι τόσο καθοριστικό ακόμη και για σημαντικές αποφάσεις της ζωής μας και τονίζει πως πρόκειται για ένα ακόμη μυστικό που κρύβεται στην ανθρώπινη φύση.