Πόσες φορές έτρεξαν  δάκρυα  από τα μάτια σου επειδή λυπήθηκες, πόνεσες ακόμα, όμως, και επειδή χάρηκες πολύ έντονα; Προσπάθησες να τα πνίξεις να τα διώξεις αλλά αυτά  τα δάκρυα εκεί, ήρθαν για να προδώσουν τα συναισθήματα σου που τόσο πολύ έκρυβες.

Όπως, και να το σκεφτείς τα δάκρυα παραμένουν να  είναι μια φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού για να εκδηλώσει τα βαθύτερα εσώψυχα του. Αναρωτήθηκες ποτέ αν τα δάκρυα σου από λύπη είναι τα ίδια με αυτά της χαράς; Ακόμα και μόνος σου, χωρίς την επιστημή, έχεις αντιληφθεί μικρές διαφορές, όταν τυχαία πέρασαν από τα χείλη σου κάποια δάκρυα και κατάλαβες μια έντονη διαφορά ακόμα και στη γεύση τους, αλλά δεν έδωσες σημασία. Θα θέλαμε να σε ενημερώσουμε πως δεν είναι και δεν το λέμε εμείς αλλά οι επιστήμονες.

Συγκεκριμένα, σε έρευνα του Collage of Arts and Sciences θέλησαν να διερευνήσουν τη σύσταση που έχουν τα δάκρυα αναλόγως με την αιτία που φανερώνονται και αποδείχτηκε πως δεν είναι όλα τα ίδια.

Τι εννοούμε με αυτό; Στην έρευνα που συμμετείχαν 100 άτομα οι επιστήμονες πήραν δείγμα από τα δάκρυα τους που εκδηλώνονταν για διαφορετικούς λόγους. Τα δάκρυα λύπης είναι αλμυρά αν παρατηρήσεις τη γεύση τους, καθώς περιέχουν πολλά άλατα. Ενώ τα δάκρυα χαράς έχουν πιο γλυκιά αλλά παράλληλα χημική γεύση αφού είναι αποτέλεσμα της ένωσης πολλών χημικών στοιχείων.

Συμπέρασμα!

Αν ήταν να διαλέξουμε εμείς θα προτιμούσαμε σίγουρα τα δάκρυα χαράς και ας είναι πιο χημικά αφού μας ομορφαίνουν, ενώ τα αντίστοιχα της λύπης, μας δείχνουν πιο άσχημους και απογοητευμένους!