Πόσες φορές κοιμάται δίπλα σου το έτερον σου ήμισυ και ενώ του φωνάζεις επί δέκα λεπτά παρατηρείς ότι δεν ακούει τίποτα; Όταν, όμως, χτυπά ο συναγερμός της μηχανής του, βλέπεις πως πετάγεται αμέσως, στα πρώτα δύο δευτερόλεπτα! Τι νομίζεις ότι σημαίνει αυτό; Ίσως, ότι οι άντρες έχουν επιλεκτική ακοή; Ακριβώς αυτό ισχύει και δεν το λέμε εμείς αλλά μας το αποκάλυψαν οι επιστήμονες…

Πώς, όμως, εξηγείται η επιλεκτική ακοή των αντρών;

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης οι επιστήμονες δηλώνουν ότι οι άντρες σε σχέση με τις γυναίκες έχουν πολλές διαφορές στην ακοή τους. Ενώ, οι γυναίκες κατά τη διάρκεια του ύπνου στον πρώτο ήχο που αγγίζει τα ακουστικά τους νεύρα( είτε τις αφορά είτε τους είναι τελείως αδιάφορο) πετάγονται αμέσως, οι άντρες δεν κάνουν το ίδιο. Οι άντρες, λοιπόν, παραδίνονται στην αγκαλιά του Μορφέα με μεγαλύτερη ευκολία αλλά παράλληλα και δείχνοντας μεγαλύτερη εμπιστοσύνη!

Απομονώνουν κατά κάποιο τρόπο τα λάθος μηνύματα που έρχονται από τον εξωτερικό κόσμο, όπως, είναι οι φωνές της γυναίκας τους ή ακόμα και το κλάμα του παιδιού τους και λαμβάνουν μόνο όσα αποδέχονται και θέλουν οι ίδιοι.

Αυτές οι διαφορετικές ευαισθησίες, σύμφωνα με τα λεγόμενα των επιστημόνων έχει να κάνει με τη φύση αλλά και το ψυχισμό των αντρών. Βέβαια, θα πρέπει να τονίσουμε, ότι έχει να κάνει και με την έντονη καθημερινή και επαγγελματική ζωή που μπορεί να ζει το κάθε άτομο

Σημείωση!

Καλό θα ήταν, λοιπόν, όταν έχεις μια σοβαρή δουλεία να κάνεις να ξυπνάς εσύ και να μην την αφήνεις στην τύχη της επιλεκτικής ακοής του καλού σου! Γιατί που ξέρεις; Μπορεί να μην ακούσει ποτέ το ξυπνητήρι!