Όλο και περισσότερα σπίτια νέων ανθρώπων, χιπστεράδων ή μη, θυμίζουν σκηνικό από ελληνική ταινία. Δηλαδή, το μόνο που λείπει από μέσα είναι ο Λάμπρος Κωσταντάρας, ο Σταύρος Παράβας κι η Έλενα Ναθαναήλ. Γιατί; Αν δεν το έχετε μάθει, τα ’70s είναι μόδα! Ok, και τα ’50s ’60s, μόδα είναι -μη λέμε ανακρίβειες- αλλά αυτή την περίοδο μaς έχει ενθουσιάσει η hippie ατμόσφαιρα, τι να κάνουμε; Ως καταδότες, εμείς σας παρουσιάζουμε δύο από τους μεγαλύτερους …υπεύθυνους που μας έκαναν να αγαπήσουμε τα vintage που ίσως σνομπάραμε παλιότερα και μας έβαλαν να …αδειάζουμε το σπίτι της γιαγιάς. Ή να αυτομουτζωνόμαστε που πετάξαμε, άπονα, κάποια παιδικά μας αντικείμενα. Ποιοι είναι;

Είμαστε ο Αντώνης Βασιλείου και Γιάννης Βαγγελάκης, γνωστοί ως το σχεδιαστικό δίδυμο 2D

 1. Τι κάνατε πριν;
 2. «Με σπουδές στη γραφιστική και τη φωτογραφία αντίστοιχα, δουλέψαμε χρόνια στο χώρο της διακόσμισης και το 2007 ανοίξαμε το δικό μας γραφείο, σχεδιάζοντας και κατασκευάζοντας κυρίως ντεκόρ για βιτρίνες καταστημάτων και περίπτερα εμπορικών εκθέσεων. Το 2009 σχεδιάσαμε την πρώτη συλλογή κοσμημάτων από τουβλάκια lego».
 1. Πώς σας ήρθε να ασχοληθείτε με τα vintage αντικείμενα;
 2. «Όλα ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2011, στην αυλή του Belle Epoque, όταν έπεσε στα χέρια μας ένα flyer για ένα vintage bazaar που θα γινόνταν εκεί. Ρωτήσαμε αν μπορούσαμε να συμμετέχουμε με την προσωπική μας συλλογή. Πράγματα μαζέυαμε πάντα, είτε για την δουλειά μας, είτε για ευχαρίστηση. Είναι και λίγο μικρόβιο αυτό ή το έχεις ή όχι. Εκεί, είδαμε ότι υπήρχε αγοραστικό ενδιαφέρον για τα πράγματα που μας αρέσουν και σκεφτήκαμε να κάνουμε κάτι πιο μόνιμο.Τον Ιούνιο του 2012 βρήκαμε στο νούμερο 13 της Καρόρη αυτό το ισόγειο νεοκλασικού των αρχών του αιώνα και ανοίξαμε το Coo».
 1.  Τι κάνει ο καθένας;
 2. «Η επιλογή των πραγμάτων γίνεται και απο τους δύο. Ο Αντώνης ασχολείται περισσότερο με την συντήρηση στο εργαστήριο και ο Γιάννης με το μαγαζί».
 3. Ποιο το πιο αγαπημένο σας αντικείμενο;
 4. Αντώνης: «Αυτό το διάστημα, τα Δανέζικα τραπεζάκια
  Γιάννης: «Όλη η σειρά ραδιοφώνων “poppies” της Panasonic, ιδιαίτερα τα panapet και τα toot a loop. Mου λείπουν κάποια χρώματα απο την συλλογή!».
 5. Για ποιο αντικείμενο …κλάψατε όταν το πουλήσατε;
 6. Αντώνης: «Γνωρίζοντας πως αγοράζουμε, πλέον, για να πουλάμε, μπορείς να είσαι πιο ψύχραιμος στο να αποχωριστείς κάτι που αγαπάς. Σου αρκεί που το φιλοξένησες και πέρασε απο τα χέρια σου».
  Γιάννης: «Εγώ, πάντως, έχω μετανιώσει για το Speak&Spell, το πρώτο παιχνίδι με συνθετική ομιλία που σε μάθαινε ορθογραφία και την προφορά των λέξεων. Είναι το παιχνίδι που διέλυσε ο E.T. ο εξωγήινος για να επικοινωνήσει με τους δικούς του».
 1. Ποια αντικείμενα έχουν τη μεγαλύτερη πέραση;
 2. «Χρηστικά αντικείμενα, κυρίως, όπως φωτιστικά, τηλέφωνα, μικροέπιπλα ή πολύ αναγνωρίσιμα αντικείμενα που ξυπνάνε μνήμες, όπως το view master ή η μελόντικα. Το ωραίο για εμάς, όμως, είναι όταν κάποιος επιλέγει ένα αντικείμενο που δεν αφορά τον πολύ κόσμο, αλλά έχει κάτι πιο προσωπικό να του πει. Μας κάνει, κατά κάποιο τρόπο, “συνένοχους” σε κοινές αναφορές».
 3.  Πρέπει να είμαστε αηδιαστικά πλούσιοι για να αποκτήσουμε ένα vintage αντικείμενο;
 4. «Προσπαθούμε οι τιμές μας να είναι προσιτές. Ξεκινάμε απο ένα ευρώ και ανεβαίνουμε, αναλόγως την κατάσταση και τη σπανιότητα του αντικειμένου. Μια ενδεικτική τιμή για ένα μικροαντικείμενο είναι περίπου είκοσι ευρώ».