Kι ενώ οι καταναλωτές βρίσκονται σε πανικό και αγοράζουν είδη πρώτης ανάγκης με το κιλό, μια πρωτοβουλία έρχεται να εκτιμήσει τις πραγματικές ανάγκες των ανθρώπων στο πόσο χαρτί υγείας χρειάζονται στα αλήθεια!
Στόχος της εφαρμογής howmuchtoiletpaper.com είναι αφενός να τρολάρει κι αφετέρου να υπολογίσει πόσο χαρτί υγείας χρειάζεται ένας άνθρωπος ανάλογα με το… πόσες φορές πηγαίνει τουαλέτα κάθε μέρα!
Πώς θα υπολογίσεις πόσο χαρτί υγείας χρειάζεσαι;
Ο τρόπος είναι απλός! Μπαίνεις στο howmuchtoiletpaper.com, βάζεις πόσα ρολά χαρτί έχεις σπίτι σου και πόσες φορές την ημέρα (κατά μέσο όρο) πας τουαλέτα! Στη συνέχεια, η εφαρμογή υπολογίζει και σου δείχνει για πόσες μέρες θα σου διαρκέσει το χαρτί που έχεις σπίτι σου! Κι έτσι, μπορείς εύκολα να δεις και πόσο πραγματικά χρειάζεται να αγοράσεις!
Σε τέτοιες κρίσεις, όπως αυτή του κορονοϊού, οι άνθρωποι πολύ συχνά δεν μπορούν να σκεφτούν καθαρά και δεν υπολογίζουν σωστά τις ανάγκες τους, με αποτέλεσμα να κάνουν υπερκατανάλωση αγαθών κι αυτά τα είδη πρώτης ανάγκης τελικά να εμφανίζουν έλλειψη, όχι επειδή όντως χρησιμοποιούνται, αλλά επειδή στοιβάζονται με το κιλό και μένουν σπίτι.
Στόχος τώρα είναι να επανέλθει η λογική, μέσα απ’ το χιούμορ, να γίνουμε λίγο πιο ψύχραιμοι και να μην οδηγούμαστε σε υπερκατανάλωση αγαθών που μπορεί να λείψουν από συμπολίτες μας.
Γι’ αυτό πάμε σούπερ μάρκετ με σύνεση, αγοράζουμε όσα έχουμε πραγματικά ανάγκη και δεν μας πιάνει πανικός!
Και φυσικά, μπαίνουμε στην εφαρμογή και τη στέλνουμε στους φίλους μας για να συγκρίνουμε ποιος… θα έχει για περισσότερες μέρες σπίτι του χαρτί υγείας!
Info!
To howmuchtoiletpaper.com δημιουργήθηκε απ’ τον φοιτητή Ben Sassoon και τον καλλιτέχνη Sam Harris με έδρα τον Λονδίνο. Η ιδέα ξεκίνησε όταν οι δυο τους συζητούσαν πόσο χαρτί τουαλέτας χρησιμοποιεί ο καθένας σε καθημερινή βάση και πώς αυτό θα άλλαζε μέσα στην πανδημία. Πλέον, η εφαρμογή έχει χρησιμοποιηθεί από πάνω από 5 εκατ. ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και βοηθάει στον περιορισμό της υπερκατανάλωσης χαρτιού παγκοσμίως! Πολύ ενδιαφέρον fact είναι το γεγονός ότι ο μέσος χρήστης έχει 500% περισσότερο χαρτί υγείας από ό, τι χρειάζεται στην καραντίνα.