Ξέραμε ότι κάποια στιγμή θα ερχόταν αλλά δε γνωρίζαμε πόσο άμεσο θα ήταν αυτό, ωστόσο όπως όλα δείχνουν η συγχώνευση μηνυμάτων για Instagram και Facebook έχει ήδη ξεκινήσει.

Συγχώνευση μηνυμάτων για Instagram και Facebook

Ίσως είσαι και εσύ ένας από αυτούς που έχουν ήδη λάβει την ειδοποίηση ότι θα έχεις τη δυνατότητα να “συνομιλείς με φίλους που χρησιμοποιούν το Facebook”, δηλαδή, το Messenger! Εύκολα λοιπόν συμπεραίνουμε ότι το Facebook έχει ξεκινήσει ήδη την ενοποίηση των μηνυμάτων για τις εφαρμογές του. Το μήνυμα ως φαίνεται έχει ήδη σταλεί μέσω των εφαρμογών Android και iOS του Instagram.

Σύντομα η σαΐτα που είχε το Instagram για την αποστολή μηνυμάτων θα αντικατασταθεί με τη φούσκα του Messenger εκτός αν είστε ήδη στην κατηγορία των λίγων που το έχουν δει ήδη να συμβαίνει! Σίγουρα η αλλαγή αυτή θα έρθει σταδιακά αλλά τουλάχιστον δε θα μας βρει απροετοίμαστους.

Στο design του θέματος υπάρχει μία αρκετά παιχνιδιάρικη διάθεση καθώς η ενημέρωση φέρνει μια πιο πολύχρωμη εμφάνιση στις συζητήσεις και την επιλογή απάντησης σε μηνύματα μετακινώντας τα, ακριβώς όπως υπάρχει ήδη και στο Messenger αυτή η επιλογή.

Android Messages

Η εταιρεία φυσικά δεν έκρυψε ποτέ την πρόθεση της να ενοποιήσει όχι μόνο αυτές τις δύο εφαρμογές αλλά το Facebook, το Instagram και το Whatsapp με την κρυπτογράφηση ως κοινό τους χαρακτηριστικό. Το όραμα ωστόσο της ίδιας φαίνεται να είναι η δημιουργία ενός ιδιωτικού χώρου κοινωνικής δικτύωσης μέσα από τον οποίο και μόνο θα γίνεται η πρόσβαση σε όλους τους φίλους σου.

Και ας μη ξεχνάμε ότι, αυτό συμβαίνει εφόσον το Facebook ασχολείται με έντονο κυβερνητικό έλεγχο των πρακτικών του, συμπεριλαμβανομένων των εξαγορών του Instagram και του WhatsApp.

Μάλιστα ένας εκπρόσωπος του Facebook στην αρχή του έτους μάλιστα είχε δηλώσει στη New York Times:

Θέλουμε να δημιουργήσουμε τις καλύτερες εμπειρίες ανταλλαγής μηνυμάτων που μπορούμε. Οι άνθρωποι θέλουν τα μηνύματα να είναι γρήγορα, απλά, αξιόπιστα και ιδιωτικά. Εργαζόμαστε για να κάνουμε περισσότερα από τα προϊόντα ανταλλαγής μηνυμάτων κρυπτογραφημένα από άκρη σε άκρη και εξετάζουμε τρόπους για να διευκολύνουμε την προσέγγιση φίλων και συγγενών σε δίκτυα. Όπως θα περίμενε κανείς, υπάρχει πολλή συζήτηση καθώς ξεκινάμε τη μακρά διαδικασία για να καταλάβουμε όλες τις λεπτομέρειες για το πώς θα λειτουργήσει αυτό

Συνεπώς όπως φαίνεται έφτασε η ώρα για τη συγχώνευση μηνυμάτων για Instagram και Facebook!

Διάβασε ακόμα:

Δύο νέες προσθήκες στο Facebook Messenger

Photo: NeONBRAND/ Unsplash