Πήρες καινούρια συσκευή ή για κάποιο λόγο αποσυνδέθηκες και δεν θυμάσαι τον κωδικό για το Apple ID σου; Αρχικά θα σου πούμε πως πρέπει αμέσως να εγκαταστήσεις ένα application όπου θα έχεις συγκεντρωτικά όλους τους κωδικούς σου για να μην έχεις ποτέ και πουθενά πρόβλημα!

Επειδή, όμως, δεν μπήκες σ’ αυτό το άρθρο για να προλάβεις την επόμενη φορά, αλλά για να σε σώσουμε αυτή τη φορά που το έπαθες, παρακάτω θα δεις όλες τις εναλλακτικές εάν ξέχασες τον κωδικό για το Apple ID σου!

Εάν αντιμετωπίζεις κι εσύ προβλήματα όταν προσπαθείς να συνδεθείς με το συνθηματικό του Apple ID σου, ακολούθησε τα παρακάτω βήματα που συστήνει η Apple για να το επαναφέρεις και ν’ ανακτήσεις την πρόσβαση στον λογαριασμό σου.

Οι οδηγίες για την επαναφορά του κωδικού διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο ασφάλειας που χρησιμοποιείς για το Apple ID. Για παράδειγμα, αν σου ζητηθεί να επιβεβαιώσεις τον αριθμό τηλεφώνου σου, ακολουθήστε τα βήματα για τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων.

Παρακάτω θα βρεις τη λύση που δίνει η Apple ανάλογα με τον τύπο ασφαλείας που χρησιμοποιείς:

 • Έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων
 • Email, συνθηματικό και ερωτήσεις ασφαλείας
 • Επαλήθευση δύο βημάτων

1. Έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων

Αν έχετε ενεργοποιήσει τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων για το Apple ID, μπορείτε να επαναφέρετε το συνθηματικό σας από οποιοδήποτε αξιόπιστο iPhone, iPad, iPod touch ή από οποιονδήποτε Mac με ένα συνθηματικό ή έναν κωδικό που έχετε ενεργοποιήσει.

Σε iPhone, iPad ή iPod touch

 1. Βεβαιωθείτε ότι η συσκευή σας διαθέτει iOS 10 ή νεότερη έκδοση.
 2. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις.
 3. Πατήστε [το όνομά σας] > Συνθηματικό και ασφάλεια > Αλλαγή συνθηματικού και κατόπιν ακολουθήστε τα βήματα που εμφανίζονται στην οθόνη για να ενημερώσετε το συνθηματικό σας. Σε iOS 10.2 ή παλαιότερη έκδοση, πατήστε iCloud > [το όνομά σας] > Συνθηματικό και ασφάλεια > Αλλαγή συνθηματικού και κατόπιν ακολουθήστε τα βήματα που εμφανίζονται στην οθόνη.

Χρειάζεστε βοήθεια με το προηγούμενο βήμα; Ενδέχεται να μην έχετε συνδεθεί στο iCloud. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις και πατήστε «Συνδεθείτε στο [συσκευή]» > «Δεν έχετε Apple ID ή το ξεχάσατε;» και κατόπιν ακολουθήστε τα βήματα που εμφανίζονται στην οθόνη. Σε iOS 10.2 ή παλαιότερη έκδοση, πατήστε iCloud > Ξεχάσατε το συνθηματικό ή το Apple ID σας και κατόπιν ακολουθήστε τα βήματα που εμφανίζονται στην οθόνη.

Χρήση κλειδιού ανάκτησης

Αν ενημερώσατε το Apple ID σας από την επαλήθευση δύο βημάτων στον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων στο iOS 11 ή νεότερη έκδοση ή στο macOS High Sierra ή νεότερη έκδοση και έχετε ένα κλειδί ανάκτησης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κλειδί για να επαναφέρετε το συνθηματικό σας.

Αν δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε καμία από τις συσκευές σας

Δανειστείτε το iPhone, το iPad ή το iPod touch ενός φίλου ή συγγενή και ακολουθήστε τα εξής βήματα:

 1. Ανοίξτε την εφαρμογή Εύρεση iPhone.
 2. Όταν εμφανιστεί η οθόνη «Σύνδεση», βεβαιωθείτε ότι το πεδίο «Apple ID» είναι κενό. Αν δείτε το όνομα χρήστη κάποιου άλλου ατόμου, σβήστε το.
 3. Πατήστε «Ξεχάσατε το Apple ID ή το συνθηματικό σας» και ακολουθήστε τα βήματα στην οθόνη.

Δεν εμφανίζεται η οθόνη «Σύνδεση»; Πατήστε «Αποσύνδεση». Αφού αποσυνδεθείτε, βεβαιωθείτε ότι το πεδίο «Apple ID» είναι κενό. Κατόπιν, πατήστε «Ξεχάσατε το Apple ID ή το συνθηματικό σας» και ακολουθήστε τα βήματα στην οθόνη.

2. Email, συνθηματικό και ερωτήσεις ασφαλείας

 1. Μεταβείτε στη σελίδα του λογαριασμού Apple ID και κάντε κλικ στην επιλογή «Ξεχάσατε το Apple ID ή το συνθηματικό;»
 2. Πληκτρολογήστε το Apple ID σας. Ξεχάσατε το Apple ID;
 3. Επιλέξτε τη ρύθμιση για την επαναφορά του συνθηματικού σας και κατόπιν επιλέξτε «Συνέχεια».
 4. Επιλέξτε πώς θα επαναφέρετε το συνθηματικό σας:
 • Για να απαντήσετε στις ερωτήσεις ασφαλείας σας, επιλέξτε «Απαντήστε στις ερωτήσεις ασφαλείας» και ακολουθήστε τα υπόλοιπα βήματα.
 • Εναλλακτικά, για να λάβετε ένα email, επιλέξτε «Λήψη email». Για να επαναφέρετε το συνθηματικό σας, χρησιμοποιήστε το email που θα σας στείλουμε στην κύρια διεύθυνση email ή στη διεύθυνση email διάσωσης. Δεν λάβατε το email;
 • Αν έχετε ζητήσει ένα κλειδί ανάκτησης, ακολουθήστε τα βήματα για τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων ή την επαλήθευση δύο βημάτων.

Όταν επαναφέρετε το συνθηματικό σας, θα σας ζητηθεί να συνδεθείτε ξανά με το νέο συνθηματικό σας. Ίσως χρειαστεί επίσης να ενημερώσετε το συνθηματικό σας από τις Ρυθμίσεις στις συσκευές σας.

3. Επαλήθευση δύο βημάτων

 1. Μεταβείτε στη σελίδα του λογαριασμού Apple ID και κάντε κλικ στην επιλογή «Ξεχάσατε το Apple ID ή το συνθηματικό;» Αν σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε τον αριθμό τηλεφώνου σας, ακολουθήστε τα βήματα για τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων.
 2. Εισαγάγετε το Apple ID, επιλέξτε τη ρύθμιση για την επαναφορά του συνθηματικού σας και κατόπιν επιλέξτε «Συνέχεια». Ξεχάσατε το Apple ID;
 3. Εισαγάγετε το κλειδί ανάκτησης για την επαλήθευση δύο βημάτων.*
 4. Επιλέξτε μια αξιόπιστη συσκευή.* Θα στείλουμε έναν κωδικό επαλήθευσης στη συσκευή σας.
 5. Εισαγάγετε τον κωδικό επαλήθευσης.
 6. Ορίστε ένα νέο συνθηματικό και κατόπιν επιλέξτε «Επαναφορά συνθηματικού».

Όταν επαναφέρετε το συνθηματικό σας, θα σας ζητηθεί να συνδεθείτε ξανά με το νέο συνθηματικό σας. Ίσως χρειαστεί επίσης να ενημερώσετε το συνθηματικό σας από τις Ρυθμίσεις στις συσκευές σας.

Δες ακόμα:

Οι αλλαγές που έρχονται στο Photos app στο iOS 13!