Επιτέλους βρήκαμε έναν καλό λόγο που το Instagram ανήκει στο Facebook και κάνει έτσι τη ζωή μας πιο εύκολη. Πλέον, επιτρέπονται τα… scheduled post στο Instagram. Πώς προγραμματίζω post στο Instagram; Εύκολα και με απλά βήματα!

Ή μάλλον η πιο σωστή ερώτηση ίσως θα ήταν  “πώς προγραμματίζω post στο Instagram χωρίς πληρωμή;” . Φυσικά, υπάρχουν εξωτερικές πλατφόρμες όπως το Hootsuite το οποίο σου επιτρέπει να προγραμματίζεις τις αναρτήσεις σου. Αλλά αν μπορείς να το κάνεις πολύ πιο εύκολα και γρήγορα μέσα από το Facebook, τότε γιατί να μην το κάνεις;

Αυτό το νέο χαρακτηριστικό είναι ιδανικό για σένα που έχεις business profile (καθώς μόνο στα business επιτρέπεται) αλλά κι εσένα που ασχολείσαι με social media και θέλεις να διαχειριστείς πιο εύκολα το περιεχόμενο του Instagram, βάζοντας σε μια σειρά τις αναρτήσεις.

Και πώς προγραμματίζω post στο Instagram; Μέσω Facebook. Συγκεκριμένα, αφού έχεις συνδέσει τον προφίλ στο Facebook με αυτό στο Instagram, οι διαχειριστές της σελίδας μπορούν να κάνουν τον προγραμματισμό τους μέσω του Creator Sudio. Μάλιστα, το νέο χαρακτηριστικό μέσω του Creator Studio σου επιτρέπει να κάνεις το ίδιο και στο IGTV που είναι ακόμα της μόδας!

Πολύ περισσότερο, όταν συνδέεις το Instagram account σου με το Creator Studio θα έχεις πρόσβαση στα insights για να βλέπεις τι πηγαίνει καλά και τι όχι ενώ φυσικά μπορείς να απαντάς και σε όλα τα μηνύματα και τα σχόλια.

Αν σκεφτόσουν δηλαδή, να διαγράψεις το Facebook γιατί λιγάκι σε έχει κουράσει, τώρα θα πρέπει να το σκεφτείς διπλά γιατί μάλλον το ένα (Instagram) χωρίς το άλλο (Facebook) δεν κάνουν.

Πώς προγραμματίζω post στο Instagram με απλά βήματα;

Αρχικά, θα πρέπει να συνδέσεις το Instagram Account σου με το Creator Studio. Στη συνέχεια, όλα είναι πολύ απλά κι εύκολο όπως μπορείς να φαντάζεσαι και λειτουργεί ακριβώς όπως το Buffer ή το HootSuite (πλατφόρμες για προγραμματισμός που πλέον δεν θα έχεις τόση ανάγκη)!

  • Επίλεξε το περιεχόμενο απευθείας από το laptop σου ή από το Facebook Page σου (video ή φωτογραφία).
  • Κάνε απευθείας περικοπή, αν είναι αναγκαίο
  • Γράψε τη λεζάντα και πρόσθεσε την τοποθεσία, αν θέλεις
  • Επίλεξε “Προγραμματισμός” με το να πατήσεις το βελάκι στο μπλε κουμπί που γράφει “Δημοσίευση”
  • Επίλεξε ημέρα και ώρα

Κι αν τα έχεις κάνει όλα σωστά… η ανάρτησή σου θα μπει τη στιγμή που θέλεις εσύ!

Photo: unsplash/Ben Kolde